Abiznis

Bez ponuda za kupovinu Zatona

Za bjelopoljsku fabriku betonskih elemenata Zaton, koja je u stečaju, na 23. licitaciji za prodaju imovine nije dostavljena nijedna ponuda.
Bez ponuda za kupovinu Zatona
Portal AnalitikaIzvor

Imovina fabrike prodavala se po cijeni od pola miliona EUR, što je šest puta manje od cijene na prvoj licitaciji, piše Dan.

Stečajni upravnik fabrike, Ramzet Pačariz, kazao je da će vjerovatno uskoro biti zakazana nova licitaciona prodaja po istoj cijeni.

"Cijena je bila umanjena u odnosu na prethodnu licitacionu prodaju. Iako smo se nadali da ćemo konačno naći kupca, to se nije ostvarilo. O daljim potezima odlučiće odbor povjerilaca, ali kako sad stoje stvari vrlo brzo ćemo zakazati novu licitacionu prodaju po istoj cijeni", rekao je Pačariz.

Na prodaju su bila ponuđena nepokretna i osnovna sredstva, oprema i inventar i dvije parcele površine 70, 53 hiljada i 4, 17 hiljada metara kvatratnih, zatim više poslovnih prostora, kancelarija, portirnica, kao i proizvodna hala površine od 5,73 hiljade kvadrata.

Dok stečajna uprava raspisuje licitacije u nadi da će se naći kupci, bivši radnici godinama bezuspješno čekaju da ostvare svoja prava.

Oni, kako su naglasili, traže samo ono što su stekli radom, kao i da se poštuju pravosnažne sudske odluke.

Bivši radnik, Dragoje Obradović, kazao je da radnicima jedino preostaje da preduzmu radikalne mjere borbe kako bi ostarili svoja prava.

"Iako nas je strpljenje odavno izdalo i svi se nalazimo u više nego teškoj materijalnoj situaciji, strpljivo smo čekali da vidimo šta će biti sa fabrikom i očekivali da će se za imovinu, koja se prodaje po bagatelnoj cijeni, naći kupac. Kako se to opet nije dogodilo, preostaje nam da preduzmemo radikalne mjere borbe, kako bismo ostvarili svoja prava, o čemu smo ranije obavijestili gradonačelnika Aleksandra Žurića", rekao je Obradović.

Oko 50 bivših radnika već nekoliko godina čeka na isplatu zaostalih potraživanja u iznosu od 25 hiljada EUR, na osnovu sudskih presuda.

Portal Analitika