Abiznis

UniCredit otpušta više od deset hiljada ljudi

Generalni direktor italijanske banke UniCredit, Federico Ghizzoni, odbio je da komentariše informacije da njegova banka razmatra otpuštanje više od deset hiljada ljudi.
UniCredit otpušta više od deset hiljada ljudi
Portal AnalitikaIzvor

Tu informaciju objavila je njujorška agencija Bloomberg, a Ghizzoni je naveo da još nema precizan broj.

„Ne želim komentarisati, jer ćemo u novembru ili do kraja godine predstaviti naš plan. Radimo na tome, nije trenutak za priču jer još nemamo konkretne cifre“, rekao je Ghizzoni.

Bloomberg je u četvrtak javio da UniCredit banka, najveća u Italiji po obimu aktiva, razmatra ukidanje najmanje deset hiljada radnih mjesta, u okviru revizije svog strateškog plana.

UniCredit, koji zapošljava 146,6 hiljada ljudi i posluje u 17 država svijeta, već je najavio ukidanje 2,7 hiljada radnih mjesta do 2018. godine.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.