Abiznis

Radulović: Znam kome je dato 25.000 eura da se sruši projekat Valdanos

Predsjednik Crnogorskog turističkog udruženja Žarko Radulović ocijenio je da je izostanak dogovora sa Royal grupom o Kraljičinoj plaži, kao i neusvajanje aneksa za Sveti Stefan i Mamulu moglo da ugrozi ne samo turističku sezonu, već i budućnost Crne Gore. Radulović je, gostujući u emisiji ,,Živa istina“, ustvrdio da je svojevremeno predstavnik jedne države nekome u Crnoj Gori dao 25.000 eura za spinovanje da se sruši projekat Valdanos.
Radulović: Znam kome je dato 25.000 eura da se sruši projekat Valdanos
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik CTU nije želio da kaže precizniju informaciju ali je konstatovao da on zna ko je i kome dao novac. - Kada je počela priča o Valdanosu, imao sam informaciju da je neko nekome dao 25 hiljada eura da spinuje da se projekat Valdanosa sruši. Zatim je došla na red Kraljičina plaža i sva priča oko nje... Ja znam ko je i kome dao 25 hiljada. To je predstavnik jedne zemlje, ali nije važno koje - rekao je Radulović.

Govoreći o turističkoj sezoni, Radulović ocjenjuje da su dobra promocija na međunarodnim sajmovima, niže cijene i agresivna kampanja obilježili početak sezone. Sve to je, prema riječima Radulovića rezultiralo brojem turista kojih je 31. avgusta bilo čak 37 odsto više nego prošle godine.

- Ovo što je izmjereno, 37 odsto, sigurno je tačno. Ima nekoliko modela i načina koji se ukrštaju i dobija se taj rezultat. To su evidencije sa graničnih prelaza, zatim koriščenje mobilne telefonije, potom broj ljudi u hotelima, privatnom smještaju, izvještaji turističkih organizacija. Kad se sve to sublimira, dobijate otprilike taj rezultat. I on je sigurno bio 37 odsto jer smo svi i golim okom vidjeli da nikad veće gužve nijesu bile u Crnoj Gori - kaže Radulović.

Finansijski rezultat ove sezone će, uvjeren je Radulović biti dobar, ali neće biti srazmjeran broju turista.

- Iako u Crnu Goru dolaze turisti različitih platežnih moći, oni iz godine u godinu troše sve manje novca. Iznenađenje je da je ove godine Crnu Goru posjetio veliki broj turista iz Rusije, iako se očekivalo da će njihov broj biti smanjen. Vjerovatno proizvod koji im mi nudimo i novac koji za njega tražimo toliko dobro korespondira, da su oni spremni da ga kupe. Opet, veliki je broj njih koji su ovdje već dugi niz godina pa dolaze iz navike - kazao je predsjednik CTU. 

Portal Analitika