Crna hronika

Okončano suđenje optuženom za zelenašenje: Marko Radulović tvrdi da nije kamataš

– Marko Radulović juče je u podgoričkom Osnovnom sudu negirao da je Zvonku Radoviću davao novac na zajam pod kamatu tvrdeći da mu je optužnica namještena. Sa druge strane, Radović je kazao da mu je Radulović zbog neplaćanja kamate za pozajmljenih 35.000 eura uz prijetnje i konstantan pritisak ,,planirao uzeti imovinu vrijednu 150.000 eura“.
Okončano suđenje optuženom za zelenašenje: Marko Radulović tvrdi da nije kamataš
Portal AnalitikaIzvor

Kako su tokom jučerašnjeg suđenja saslušani svi svjedoci i date završne riječi sutkinja Željka Jovović izricanje presude zakazala je za 8. septembar. Verzija optuženog Optuženi je istako da nije kriv. - Osjećam se oštećen, a ne okrivljen. Nikad se nijesam bavio zelenašenjem – kazao je Radulović.

On je ispričao da je Radoviću, preko Zorana Miloševića, predao 48.500 eura kako bi mu iz inostranstva dovezao luksuzni automobil star tek nekoliko mjeseci za koji je imao sigurnu prodaju. Kada je dobio auto koji nije imao unaprijed dogovorene performanse, kako je kazao okrivljeni, zatražio je da mu se vrati novac. Međutim, nakon toga Radović nije odgovarao na telefonske pozive, niti ga je Radulović mogao naći kući gdje je često išao kako bi riješio novonastali problem. - Ne sjećam se tačno kolikoputa sam bio kod njega kući, ali znam da njega nikad nijesam našao, niti mi se javljao na telefon. Najčešće je bila njegova majka koja je očigledno u dogovoru s njim smislila ovu prevaru – kazao je Radulović.

On je naveo i da mu je Radović nudio kuću na korišćenje, dok ne vrati dug, ali da on na to nije pristao. O zalogu Ipak, Radović je tvrdio da je za 35.000 eura koliko mu je Radulović pozajmio založio automobile vrijedne oko 60.000 eura. Problem je nastao, kako je naveo, kada je poslije udesa završio u bolničkoj postelji zbog čega je bio u nemogućnosti da plaća mjesečnu kamatu od 1.700 eura. Radović je kazao, da su ga otac Marka Radulovića, Vladimir Radulović i Aleksandar Keković posjetili u bolnici kako bi mu saopštili da kamata raste zbog čega je morao založiti još jedan automobil. On je naveo da ,,ni to Radulovićima nije bilo dovoljno pa su kamatu od dogovorenih pet povećali na deset odsto i tražili povećanje zaloga u nepokretnostima“. - Vlado Radulović je predložio da prepišem kuću na Marka dok ne vratim novac. Jedne noći Marko i Keković došli su kod mene, tražili od moje majke da potpiše da sam im dužan 48.500 eura što sam i uradio jer su prijetili da će me povesti na selo i zaključati sa psom.

Prijavio sam ga jer nijesam mogao više da izdržim – ispričao je Radović. Dokazi Tužiteljka Snežana Šišević je, u završnim riječima, navela da je dokazano da je tokom postupka potvrđeno da je okrivljeni Radulović pozajmio Radoviću 35.000 eura uz obavezu plaćanja zelenaške mjesečne kamate od pet odsto ili 1.750 eura. Ona je od suda zatražila osuđujuću presudu. Suprotno zastupniku optužbe, branilac Radulovića, advokat Zoran Piperović je naveo da je Tužilaštvu jedini dokaz ,,časna riječ oštećenog Radovića i da od prvog trenutka tužilac o ovom prdmetu nema ništa“. Stav odbrane Advokat Piperović je podsjetio i da je Radović pred tužiocem ,,preskočio“ da ispriča da je kao zalog dao automobil vrijedan 60.000 eura. - Kad neko govori istinu taj fakat ne zaboravlja. Realnost je da para nema, a kad će da ih bude ne znamo. Sve i da je dogovorio da uzme 15.000 eura na ime kamate, Radulović te pare nikad nije vidio. Tvrdnje Tužilaštva da je te pare zaradio najbolje oslikavaju apsurdnost ovog predmeta i postupka – kazao je Piperović tražeći od suda osobađajuću presudu za njegovog branjenika. Radulovićev branilac, advokat Božo Milonjić je juče predložio sudu da prihvati hipoteku na porodičnu kuću Radulovića vrijednu 466.000 eura i 20.000 eura u zamjenu za Markovo puštanje iz pritvora. Sud će se o ponuđenom jemstvu izjasniti u ponedjeljak nakon što Tužilaštvo iznese stav povodom ovog predloga odbrane i okrivljenog. Izricanje presude zakazano je za 8. septembar.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.