Svijet

UN: Bez pomoći u hrani za 200.000 sirijskih izbjeglica

Svjetski program za hranu (WFP) saopštio je danas da je zbog nedostatka sredstava morao da obustavi pomoć za jednu trećinu sirijskih izbjeglica u njihovom programu, uključujući više od 200.000 sirijskih izbjeglica koje se trenutno nalaze u Jordanu.
UN: Bez pomoći u hrani za 200.000 sirijskih izbjeglica
Portal AnalitikaIzvor

Portparol regionalnog programa WFP Abir Etefa je izjavio da je broj izbjeglica koje primaju pomoć u hrani od te agencije Ujedinjenih nacija od marta smanjen sa 2,1 milion na 1,4 miliona, javlja agencija AP.

Etefa je istakao da svijet mora da uradi više da bi pomogao izbjeglicama u zemljama koje su ih primile ili će se suočiti sa sve većim prilivom izbjeglica.

- Moramo da pomažemo ljudima tamo gdje se nalaze ili će se oni seliti dalje - kazao je Etefa.

Više od četiri miliona Sirijaca napustilo je svoju zemlju od 2011. godine zbog građanskog rata, a većina se naselila u Jordanu, Libanu, Turskoj, Iraku i Egiptu.

WFP je smanjio pomoć u vrijeme kad sve veći broj očajnih Sirijaca pokušava da se domogne Evrope.

(Tanjug)

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
05.09.2015. 09:07

Pravo lice fasistickih licemjera se uvijek pokazivalo ali nikad u toj mjeri kao danas.

0
0
G Guest_1436353269
04.09.2015. 22:02

I to mi sluti na dio projekta. Ima novaca za ove PUSTOLOVE što stižu u Evropu, a nema za PRAVE izbjeglice koji strpljivo čekaju kraj rata kako bi se vrnuli domu svojemu!? Ljude koji su ostali blizu svojijeh kuća TREBA MAKSIMALNO POMAGAT, a ove što su im ostraguše zinule na evropski standard treba puštit da se snalaze, samo im prije toga oduzet maloljetnu đecu. U UN nestane novaca samo kad USA zavrnu slavinu, a ona to NE ČINI bez zadnje namjere. Ođe se nazire namjera pokretanja svijeh izbjeglica put Evrope. A, to ne može ne zaljuljat Evropu.

1
0