Društvo

Akcija „Bezbjednost jedinstvena briga, perspektive dvije“

Uprava policije MUP-a i NVO Biciklo.me su danas na Trgu Republike u Podgorici predstavnicima medija prezentovali zajedničku akciju pod nazivom „Bezbjednost jedinstvena briga, perspektive dvije", koja se odnosi na bezbjednost biciklista i vozača u saobraćaju.
Akcija „Bezbjednost jedinstvena briga, perspektive dvije“
Portal AnalitikaIzvor

Kako bi građanima približili dvije perspektive – biciklista i vozača vozila a koje se odnose na bezbjedno učestvovanje u saobraćaju, Uprava policije i Biciklo.me su osmislili i izradili i zajednički flajer koji je prije svega edukativne prirode, a u kojem se nalaze korisni savjeti i biciklistima i vozačima koji su u skladu sa Zakonom o bezbjednosti saobraćaja na putevima. Savjeti ukazuje na to na što biciklisti i vozači treba da obrate pažnju kako bi kao učesnici u saobraćaju bili bezbjedniji.

Komandir Stanice policije za bezbjednost saobraćaja Centra bezbjednosti Podgorica Darko Đukić i predstavnik NVO Biciklo.me Dejan Tofčević su kazali da očekuju da će ova zajednička akcija, koja predstavlja nastavak uspješne saradnje CB Podgorica i ove NVO, imati edukativno – preventivni efekat na vozače i bicikliste, kako bi broj saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju biciklisti bio što manji s obzirom da su oni ranjiva kategorija učesnika u saobraćaju.  

Komandir Đukić je kazao da je stanje bezbjednosti saobraćaja na području Podgorice inače veoma povoljno, uz trend smanjenja broja smrtno stradalih lica u ovoj godini u odnosu na isti period prošle godine.

Kada su u pitanju biciklisti, u saobraćajnim nezgodama u kojima su od početka 2015. godine do danas u Podgorici učestvovali ovi učesnici u saobraćaju, nijedan biciklista nije smrtno stradao ali je četvoro biciklista zadobilo teže povrede. Tokom prošle godine na području Podgorice je u saobraćajnim nezgodama u kojima su učestvovali biciklisti smrtno stradao jedan biciklista.

Biciklistička patrola CB Podgorica i biciklisti NVO Biciklo.me, kao i patrole saobraćajne policije, će u narednom periodu građanima dijeliti pomenute flajere.  

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.