Politika

BS: Presuda za Kaluđerski laz poražavajuća za pravosuđe

Oslobađajuću presudu za ratni zločin u predmetu Kaluđerski laz smatramo poražavajućom za pravosuđe, te još jednim ponižavanjem žrtava ratnih zločina, saopšteno je Portalu Analitika iz Bošnjačke stranke.
BS: Presuda za Kaluđerski laz poražavajuća za pravosuđe
Portal AnalitikaIzvor

„Bošnjačka stranka se neće miješati u rad pravosuđa, ali vjerujemo da će u ponovnom postupku nezavisno tužilaštvo prikupiti relevantne dokaze i pokazati da je pravda dostižna.  Kršeći pravila međunarodnog prava, nalogodavci i izvršioci su nečovječno postupili prema civilnom stanovništvu počinvši zločin ubistva. Cijenimo da zločin počinjen u Kaluđerskom lazu u proljeće 1999. godine ne može biti obuhvaćen procesom zastarijevanja, kao ni drugi zločini, poput Bukovice i deportacija za koje očekujemo ponovna suđenja nakon nepristrasnog i profesionalnog djelovanja tužilaštva. Naše težnje prema izgradnji Crne Gore kao građanske države koja baštini evropske ideale, kao i adekvatno suočavanje s prošlošću ostaju primarni ciljevi Bošnjačke stranke“, ističe se u saopštenju.   

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
04.09.2015. 22:10

Mene zanima iz kojijeh pobuda se oglašava ova stranka? Ljudskijeh? Sumnjam. Bošnjačkijeh? Nešto nijesam siguran. Muslimanskijeh? Hm... to već zvuči uvjerljivije. I, što onda? Ništa. Kad se budu obratili javnosti iz LJUDSKIJEH pobuda, zavrijedit će odgovor.

0
0
G Guest_1436353269
04.09.2015. 19:07

Vaša braća Turci su svima na Balkanu ostali dužni, pa niko ne pita ko će to da plati i vrati, nego sad kao i uvjek isti vas nalogovode da pišete, ko da su svi slijepi i ludi pa ne znaju što ovdje neki hoće, a ovaj Balkan kao ni Turska im nisu bili ni kuća ni dom, nego su tu došli kao razbojnici ili kao azilanti

0
3
G Guest_1436353269
04.09.2015. 19:32

2000: -Evo četnika sa opravdanjem svih zločina!? On sa rečenicom:" A šta su oni nama uradili prije?" objasni sve svoje zločine!

3
0