NATO

FOTO: Delegacija NATO grupe brodova za protivminska dejstva u posjeti Opštini Bar

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić danas je ugostio delegaciju NATO grupe brodova za protivminska dejstva, koju je predvodio kapetan Ramazan Kesgina, koju čine turski admiralski brod “Sokullu Mehmet Pasha” i tri minolovca - turski “Akcakoca”, njemački “Weilheim” i grčki “Evropi”. Sastanku su prisustvovali i glavni administrator Opštine Zoran Radojičić, rukovodilac Službe predsjednika Andrej Orlandić i komandant Mornarice Vojske Crne Gore Darko Vuković.
FOTO: Delegacija NATO grupe brodova za protivminska dejstva u posjeti Opštini Bar
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Srzentić je gostima poželio dobrodošlicu, upoznajući ih sa osnovnim karakteristikama Bara, njegovim privrednim i turističkim potencijalima i naglasio da su multietičnost, skladan suživot i tolerancija karakteristike  po kojima je Bar prepoznat i van granica naše zemlje.

img-1069

- Ponosni smo na skladan suživot pripadnika svih vjera i nacija koje žive u Baru, a koje predstavljaju bogatstvo našeg grada. Bar, kao najveća crnogorska luka i kapija države ka svijetu, oduvijek je gajila prijateljske odnose sa predstavnicima iz Turske, Njemačke i Grčke. Vjerujem da će razmjena iskustava i Vaše druženje sa pripadnicima Mornarice VCG biti od obostrane koristi, ali se i nadam da ćete tokom posjete našem gradu biti u prilici da upoznate i neke od najznačajnijih znamenitosti i prirodnih ljepota.

Turski kapetan Kesgina se zahvalio predsjedniku Opštine na srdačnom prijemu istučući da će posjeta doprinijeti daljem jačanju saradnje i razmjeni iskustava sa Vojskom Crne Gore. On je istakao da se grupa trenutno sastoji od 4 broda, koja realizuje i izvodi protivminska dejstva, traženjem, otkrivanjem, lociranjem, uništavanjem ili deminiranjem neeksplodiranih mina ili eksplozivnih naprava zaostalih iz ratova tokom XX vijeka, te da kao jedinstvena cjelina pretežno djeluje u Sredozemnom i Crnom moru.

img-1015

Tokom posjete Luci Bar, grupa će podijeliti svoje iskustvo u operacijama čišćenja mina sa pripadnicima Mornarice Crne Gore. Ove aktivnosti usmjerene su na jačanje interoperabilnosti, saradnje i razumijevanja među pomorskim partnerima.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.