Ostalo

VN Italije: Hamilton najbrži na prvim treninzima

Aktuelni šampion Formule 1 Luis Hamilton ostvario je najbolja vremena na prvim treninzima pred Veliku nagradu Italije, 12. trku sezone.
VN Italije: Hamilton najbrži na prvim treninzima
Portal AnalitikaIzvor

Britanac, koji je u Italiju došao sa novim imidžom – plavom kosom, najbrži krug na stazi “Monca” upisao je u vremenu od 1:24.279 minuta tokom popodneva. Tada je Hamiltonu najbliži rival bio timski kolega Niko Rozberg, koji je imao 21 hiljaditinku zaostatka.

Vodeći dvojac pratio je vozač Ferarija Sebastijan Fetel, koji je bio sedam i po desetinki iza Hamiltona, a unutar jedne sekunde od branioca titule bio je još samo Serhio Peres u bolidu Fors Indije. 

Iza najbolje trojice našao se drugi vozač indijske ekipe Niko Hilkenberg, ispred Kimija Raikonena u Ferariju i dvojca Lotusa Romana Grožana i Pastora Maldonada. Prvu desetoricu kompletirali su vozači Vilijamsa Valteri Botas i Felipe Masa.

Posljednji slobodan trening u Monci vozi se u subotu od 11 časova, dok su kvalifikacije na programu tri sata kasnije. Trka za Veliku nagradu Italije startuje u neđelju u 14 časova.

Portal Analitika