Košarka

Peković ulazi u Partizan!

Bivši košarkaš Partizana i crnogorski reprezentativac Nikola Peković imaće bitnu ulogu u novoj upravi 'crno-bijelih', prenosi B92. Peković se pominje kao novi predsjednik trofejnog kluba, iako je i dalje aktivan igrač, a njegova funkcija biće poznata vrlo brzo.
Peković ulazi u Partizan!
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik Radne komisije košarkaškog kluba Partizan Mlađan Šilobad najavio je da će to tijelo najkasnije do kraja sljedeće neđelje, a u 15 časova je počeo sastanak poslije kojeg bi sve trebalo da bude jasnije.

Crnogorski košarkaš je boje Partizana branio od 2005. do 2008. godine. Ukoliko preuzme čelo kluba, Peković neće biti prvi aktivni košarkaš koji će biti i predsjednik Partizana, pošto je to isto bio Vlade Divac prije 15 godina. 

Peković ima još tri godine ugovora sa Minesota Timbervulvsa, u čijim redovima je od 2010. godine. Tokom karijere, crnogorski centar je igrao još za Atlas i Panatinaikos. ‘Crno-bijeli’ su ostali bez predsjednika početkom prošle neđelje, kada je predsjednik Predrag Saša Danilović podnio neopozivu ostavku. 

To je bila samo kulminacija teške situacije u kojoj se klub već duže vrijeme nalazi, a klubom upravlja Radna komisija u kojoj su pored Šilobada i Ilija Dražić, Dragan Todorić, Budimir Krstović i Mirko Tišma.

Portal Analitika