Abiznis

Vraćena još jedna pošiljka merkantilnog krompira od 12.000 kg

Danas je Uprava za inspekcijske poslove (Fitosanitarna inspekcija) vratila još jednu pošiljku merkantilnog krompira u količini od 12.000 kg, zbog prisustva štetnog organizma. Porijeklo pošiljke je Republika Srbija.
Vraćena još jedna pošiljka merkantilnog krompira od 12.000 kg
Portal AnalitikaIzvor

Naime, u uzorku koji je Fitosanitarna inspekcija dostavila fitosanitarnoj laboratoriji utvrđeno je prisustvo hodnika ispod površine kore i dvije lutke.Oštećenja i lutke pripadaju vrsti iz familije moljaca (Geleechiidae).

Fitosanitarna inspekcija je o navedenom obavijestila Fitosanitarnu upravu, u cilju obavještavanja nadležnog organa Republike Srbije, u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje notifikacija.

Fitosanitarna inspekcija će nastaviti sa pojačanim nadzorom nad uvoznim pošiljkama krompira, navodi se u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

 

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
04.09.2015. 22:38

Ovdje se radi o zastiti necijeg MONOPOLA ili IVANOVIC stiti CNOGORSKU KRTOLU? FRI MARKET o 'BOZE ? Pa sto cete kad udjete u EU , kad nagrne KROMPIR od SVUDA jefina RADNA SNAGA+ ima da se primi KVODA izbjeglica iz AZIJE AFRIKE itd,,, bit ce ono u dolini pokraj zete rodilo se crno dete.

1
0