Crna hronika

Uhapšen Kotoranin zbog lažnog prijavljivanja bombe u "Maximusu"

Službenici Odjeljenja bezbejednosti Kotor su identifikovali i lišeli slobode S.R. (23) iz Kotora, zbog sumnje da je počinio krivično djelo lažno prijavljivanje 13. avgusta, oko 23.30.
Uhapšen Kotoranin zbog lažnog prijavljivanja bombe u "Maximusu"
Portal AnalitikaIzvor

Ovo lice je sa mobilnog telefona koristeći inostranu SIM karticu pozvalo dežurnu službu Odjeljenja i prijavilo da je u diskoteci Maximus postavljena bomba, koja će eksplodirati.
„Kasnijim provjerama i radnjama nadležne službe su utvrdile da je ta prijava bila lažna. Radeći na rasvjetljabanju tog slučaju u saradnji sa Tužilaštvom i sudijom za istragu, identifikovali smo to lice. To lice je Kotoranin i procesuirano je tužilaštvu koje mu je odredilo zadržavanje. Ranije S.R. nije bio poznat policiji mada smo imali određena saznanja da je u kontaktima sa određenim licima iz kriminalnih struktura" - kaže nam načelnik kriminalističke Službe odjeljenja bezbjednosti Kotor, Dragan Kontić.
Dosta se teško identifikuju ovakva lica i njihove prijave koje su u ovom slučaju uznemirile 2000 posjetilaca diskoteke. Ovo je jedan od primjera da je sveukupnim policijskim aktivnostima osumnjičeni S.R. lišen slobode.

Inače, Odjeljenje bezbjednosti Kotor imalo je prema riječima Kontića povoljnu turističku sezonu i manje krivičnih djela. Za tri mjeseca evidentirano je 66 krivičnih djela što je za 15 % manje nego lani. (Radio Jadran)

Portal Analitika