Društvo

Centar za socijalni rad obišao porodicu Radulović

Stručni radnici Centra za socijalni rad Podgorica obišli su juče porodicu Radulović iz Komana i sagledavajući socio-ekonomsku i zdravstvenu situaciju, utvrdili da se porodica nalazi u nezavidnoj situaciji i da im treba pomoć ove ustanove, kako materijalna tako i savjetodavna.
Centar za socijalni rad obišao porodicu Radulović
Portal AnalitikaIzvor

-Napominjemo da se predsjednik MZ Komani interesovao za ostvarivanje prava na materijalno obezbjedjenje za ovu porodicu, kojom prilikom mu je predočeno koju dokumentaciju je potrebno priložiti da bi se ovo pravo priznalo. Takodje nas je tom prilikom informisao da porodica Radulović posjeduje imovinu, ali da još uvijek nijesu podnijeli predlog za raspravljanje zaostavštine, što je jedan od zakonom propisanih uslova za ostvarivanje prava na materijalno obezbjedjenje, navodi se u saopštenju Centra za socijalni rad.

Kako bi im trenutno pomogli u prevazilaženju teške materijalne situacije, od strane Ministarstva rada i socijalnog staranja odnosno Centra za socijalni rad, odobrena im je jednokratna novčana pomoć, koja će u toku dana biti uplaćena na žiro račun MZ Komani, a stručni radnici Centra će nastaviti da prate i pružaju podršku ovoj porodici tj. roditeljima, kako bi djeca poboljšala rezultate u školi, kao i zdravstveno stanje dječaka.

Stručni radnici će u sklopu pružanja podrške porodici upoznati roditelje koje sve resurse mogu ostvariti u zajednici, a sve u cilju pravilnog razvoja djece.

- Isto tako, Centar za socijalni rad Podgorica će razmotriti zahtjev i dokumentaciju porodice Radulović i odlučiti po istoj o dodjeli materijalnih davanja, dodali su iz Centra.

Portal Analitika