Društvo

ISLAMSKA ZAJEDNICA: Pomozimo, bez obzira na vjeru

Islamska zajednica u Crnoj Gori apelovala je na solidarnost građana s izbjeglicama sa Bliskog istoka, pozivajući da im se, bez obzira na vjeru, pomogne shodno materijalnim mogućnostima.
ISLAMSKA ZAJEDNICA: Pomozimo, bez obzira na vjeru
Portal AnalitikaIzvor

Generalni sekretar Islamske zajednice u Crnoj Gori, Fuad Čekić, kazao je da zbog situacije na Bliskom istoku sve veći broj građana Sirije i susjednih država napušta tu regiju.

"Ostavljajući svoju kuću kako bi spasili sebe i svoju porodicu. U bijegu za sigurnim životom, većina njih prolazi kroz nemoguće uslove za život, bez najpotrebnijih stvari, hrane i vode. Veliki broj djece je ostao bez roditelja, a putem sredstava informisanja saznajemo da većina takve djece umire na putu ka boljem životu", kazao je Čekić.

On je naglasio da je problem izbjeglica iz Sirije jedan od najvećih testova moralnosti i demokratskih vrijednosti modernog svijeta.

Foto: Beta/APFoto: Beta/AP

Istakao je da su u IZ zaprepašćeni odlukom pojedinih vlada koje "selektivno pristupaju rešavanju ovog problema po osnovu vjere ili nekih drugih kriterija". 

"Univerzalna vrijednost koju baštini čovječnostvo je da svaki život je jednako vrijedan. Svi ljudi su braća jer potiču od jednog čovjeka i jedne žene, Božijom voljom su podijeljeni na različite narode i vjere kako bi se međusobno upoznavali i jedni druge pomagali. S toga, u Islamskoj zajednici apeluju da se svi solidarišu i da shodno materijalnim mogućnostima pomognu izbjeglice bez obzira na njihovu vjeru, jer to nam je dužnost. Tim povodom, obavještavamo da će se naredne džume organizovati sedžada u svim džamijama za izbjeglice iz Sirije i susjednih zemalja, kao i da svoje priloge džematlije mogu tokom cijele sedmice uplatiti u kancelarijama medžlisa", obavijestio je Čekić.

rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
04.09.2015. 14:49

Ovo nijesu izbjeglice VEC imigranti koji se ponasaju nasilno I ponizavaju policiju I vojsku I ljude po zeljeznicama i autobusima u makedoniji, madjarskoj, bacaju vodu I pice I ponasaju se odvratno, demanduju vozove za dje oni HOCE da budu, to nije nelk ok he u strahu I KO bjezi TO JE EXTREMISTA koji misli da moze to da radi . Ni penija, centa, dinara kako hocete necemo dati . Za sve NEKA Na Google nadju kako ove " izbjeglice" lazne podmetnute EVROPI se ponasaju u Makedoniji i madjarskoj pro nadjite Na netu. Sve VRATITI u Tursku. Sve do zadnjeg. A srbija , treba da Ih je SRAMOTA da su napravili ovo Madjarskoj I ostatku Evropa. Srbija je uvijek pravila probleme susjedima , GRIJEH u Bibliji! Na kraju cd srbija platiti ceh . Zasluzuju! 54822

2
0