Fudbal

U19: Savladan Izrel

Omladinska reprezentacija Crne Gore pobjedom je započela memorijalni turnir "Stevan-Ćele Vilotić". Izabranici Aleksandra Miljenovića minimalnim rezultatom savladali su vršnjake iz Izraela.
U19: Savladan Izrel
Portal AnalitikaIzvor

Naša selekcija pružila je dobru igru, posebno u prvom dijelu susreta, kada su "sokolići" postigli jedini gol na meču, imali veći posjed lopte, propusnekoliko šansi i pogođenu stativu. Pitanje pobjednika riješeno je na samom startu - kapiten našeg tima Stefan Vukčević odlično je uposlio Vukićevića koji je sa osam metara matirao golmana Izraela.

Naša selekcija mogla je na da ode na odmor i sa dva gola prednosti ali je stativa zaustavila loptu na putu ka mreži nakon odličnog udarca Petrovića sa deseta metara u 40. minutu. U nastavku akcije priliku da se još jednom upiše u listu strijelaca imao je Vukićević ali je poslao loptu pored gola sa šest metara.

Najbolju priliku da dođu do izjednačenja Izraelci su propustili u 70. mimutu kada je Safuri izveo najstrožiju kaznu i pogodio stativu.

Pet minuta prije kraja susreta Nišavić nije uspio da materijalizuje kontranapad naše selekcije - Burzanović je odlično uposlio našeg napadača, koji je sa sedam metara bio neprecizan.

- Odigrali smo jako dobro u prvom poluvremenu, kada smo osim pogotka uspjeli da pogodimo stativu, stvorimo nekoliko prilika i u potpunosti dominiramo kada je posjed lopte u pitanju. U nastavku susreta opao je tempo igre, pa su Izraelci koji su bolje fizički pripremljeni, uspjeli da preuzmu posjed lopte. Pokušali smo izmjenama da osvježimo ekipu, ali ipak se osjetio izostanak velikog broja igrača. Moramo biti zadovoljni pobjedom a viđeno je dosta dobrih, ali i loših stvari na današnjem susretu, koje je potrebno ispraviti, rekao je selektor Miljenović.

Izrael - Crna Gora 0:1

Subotica, Stadion FK "Bačka".

Sudija: Minaković (Srbija)

Strijelac
0:1 - Vukićević 3'

Žuti kartoni
Šečter, Ohajon - Izrael
Magud, Orlandić, Nišavić - Crna Gora

Izrael: Ohajon, Šulmaiste (Hana), Nahmijas, Dajan (Kaničovski), Ičak (Safuri), Velblum (Herškovič), Zanati (Šečter), Idan, Jerušalmi (Marom), Galili, Gamon.

Crna Gora: Bjelica, Knežević, Vukčević, Banović, Popović, Krnić (Škrijelj), Petrović (Merdović), Vukićević (Nišavić), Orlandić (Božović), Magud (Marković), Boričić (Burzanović).

Portal Analitika