Region

Istoričar Predrag Marković potpredsjednik SPS-a

U sjedištu SPS-a na Studentskom trgu počela je sjednica Glavnog odbora.
Istoričar Predrag Marković potpredsjednik SPS-a
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik SPS-a Ivica Dačić novinarima je na ulasku otkrio da će jedan od potpredsjednika stranke biti istoričar Predrag Marković.

Na pitanje novinara da li je to iznenađenje koje je najavljivao, Dačić je odgovorio potvrdno.

U Glavni odbor stranke biće imenovani glumac Velimir Bata Živojinović, kao i Nikola Šainović, koji je nedavno pušten na slobodu nakon što je po presudi Haškog tribunala odslužio dvije trećine kazne.

Na sjednici Glavnog odbora SPS-a, socijalisti bi trebalo da izaberu i ostale stranačke organe.

Time bi oni, gotovo devet mjeseci od Kongresa, trebalo da upotpune stranačko rukovodstvo.

Deveti kongres socijalista održan je 14. decembra, kada je za lidera stranke ponovo izabran Ivica Dačić, ali nisu izabrani i zamjenik predsjednika, potpredsjednici, Izvršni odbor, članovi Predsjedništva.

Dačić je juče rekao da samo on zna ko će biti izabran u vrh SPS-a, navodeći da je stoga sve što se pojavilo u novinama ili neistinito ili poluistinito.

Dačić je rekao i da će SPS kao partija svakako nastaviti svoj reformski proces spremajući se za dalje političke zadatke.

"Naša politička orijentacija je jasna, mi se nalazimo u Vladi, dijelimo zajedničke političke ciljeve da Srbija bude moderna, uređena, ekonomski razvijena zemlja koja ide ka EU, ali koja takođe drži do svojih nacionalnih i državnih interesa i daljih razvoja odnosa sa tradicionalnim prijateljima", istakao je šef srpske diplomatije.

Od decembarskog Kongresa u medijima se licitiralo o ostalim kadrovskim rješenjima, a kao kandidati za potpredsjednike nabrajani su Aleksandar Antić, Branko Ružić, Novica Tončev, Dejan Radenković, Milutin Mrkonjić, Vladan Zagrađanin, Žarko Obradović, Slavica Đukic Dejanović i Dijana Vukomanović.

Od kongresa 2010. godine sa Dačićem su strankom rukovodili Žarko Obradović, kao zamjenik predsjednika stranke, kao i Đukić Dejanovićeva, Mrkonjić i Vukomanovićeva, kao potpredsjednici, dok je predsjednik Izvršnog odbora bio Branko Ružić.

Tekst i foto: b92.net

Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
05.09.2015. 14:02

Još jedan od bezbroj propagatora lažne srbske povijesti. Čoek ima dobru memoriju i odma je umislio da će bit expert za povijest, a postade običan papagaj.

4
0