Svijet

Donald Tusk traži od EU da prihvati 100.000 migranata

Predsednik Evropskog savjeta pozvao je države članice da rasporede breme preuzimanja najmanje 100.000 tražilaca azila od zemalja najteže pogođenih prilivom migranata: Grčke, Italije i Mađarske.
Donald Tusk traži od EU da prihvati 100.000 migranata
Portal AnalitikaIzvor

Predsednik Evropskog savjeta Donald Tusk izjavio je u četvrtak da je "poštena raspodjela najmanje 100.000 migranata među državama članicama zapravo ono što nam treba". 

On je upozorio da, ukoliko EU ne pokaže dobru volju, "solidarnost će postati prazan slogan i biće zamijenjena političkim ucjenama, podjelama i novom igrom međusobnog optuživanja", prenosi AP. 

Čelnici EU obećali su u junu da će rasporediti 40.000 migranata koji su stigli u Grčku i Italiju, ali je kontroverzni plan blokiran zbog međusobnih svađa oko toga koliko ljudi treba svaka od članica  da prihvati. Brojne evropske zemlje nevoljne su da prime više migranata.

Fena, klix.ba

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.