Politika

Cdu: Ponuda DF-a građanima besmislica i obmana

Ponuda građanima da budu oslobođeni plaćanja komunalija, vode, struje i poreza u zamjenu za političku podršku besmislica je i obmana, ocijenjeno je iz Crnogorske demokratske unije (Cdu).
Cdu: Ponuda DF-a građanima besmislica i obmana
Portal AnalitikaIzvor

Demokratski front ponudio je građanima Ugovor o novom početku, kojim je predviđeno da budu otpisani neizmireni dugovi za utrošenu stuju i vodu, ukoliko taj politički savez konstituiše vlast.

„Cdu doživljava ponudu građanima da budu oslobođeni plaćanja komunalija, vode, struje i poreza – u zamjenu za političku podršku – kao besmislicu i obmanu“, saopštio je član Predsjedništva Cdu, Predrag Milašević.

Kako je rekao, ne postoje bolje riječi da se opiše apsurdnost tog „programa“ i arogancija i osionost kojim taj dio opozicione scene u Crnoj Gori pokušava da prikupi jeftine političke poene.

„Posebno je iritantno da se takvim neozbiljnim prijedlozima budi nada kod onih koji ne razumiju dobro što je u politici i ekonomiji moguće, a što je prizemni i petparački politički marketing. Crnogorskoj ekonomiji i socijalnoj politici su potrebne ozbiljne promjene i reforme, a ne nerazumni utopijski projekti i kvazi-revolucionarne mjere iz arsenala Crvenih Kmera ili Tupamarosa“, naveo je Milašević.

Prema njegovim riječima, oni koji zaista žele da mijenjaju našu stvarnost, a naročito onaj dio koji se odnosi na težak socijalni status ugroženih slojeva stanovništva, imaju ljudsku i političku obavezu i odgovornost da predlažu elementarno smislene i realne projekte, a ne projekcije kojima je pandan polu-genijalna misao o 400.000 demonstranata.

„Takav nastup ovih političkih snaga je, sa druge strane, sasvim logičan nastavak i potpora pozivima na proteste. Žalosno je da u toj političkoj skalameriji najuvjerljivije izgleda izvjesni šator. Za razliku od pomenutih ideja i obećanja, on (šator) bar nečemu može poslužiti. Ostalo je beskorisno – i za Crnu Goru i za promotere takve vodviljske politike“, saopštio je Milašević.

To je, kako je ocijenio, gubljenje vremena i energije, čemu se oni koji plediraju da mogu biti efikasna alternativa postojećoj vlasti i njenim greškama moraju odlučno oduprijeti.

„Crnoj Gori su potrebne promjene, ali one koje će jačati demokratske institucije, snažiti ekonomiju, čuvati našu nezavisnost i nastaviti kretanje prema evroatlantskim organizacijama. Cdu potvrđuje svoju spremnost da promoviše politiku zajedničkog djelovanja svih političkih snaga koje Crnu Goru doživljavaju kao svoju jedinu domovinu“, zaključio je Milašević.

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
04.09.2015. 08:12

Da bi vam čovjek povjerovao morate navesti makar jedan primjer.Sigurno neko od vašega,velikog broja članova DF ima neku firmu u kojoj se dobro zarađuje,radi se koliko se može,a dobija se prema potrebama..(nešto mi je ovo poznato...)

1
0
G Guest_1436353269
03.09.2015. 12:16

....Ponuda građanima da budu oslobođeni plaćanja komunalija, vode, struje i poreza u zamjenu za političku podršku besmislica je i obmana, ocijenjeno je iz Crnogorske demokratske unije (Cdu)... Ne znam da li je OBMANA ? Ali mi LIBERTARIJANCI porucujemo kad uzmemo vlast-da ce mo ,STVORITI ISKRENU KONKURENCUJU koja ce imati cilj snizavanju cijena kako VODI,struji,(mnoge poreze cemo UKINUTI -KAO POREZ NA STANOVANJE) a mnoge DRASTICNO UMANJITI , i to nije obmana vec istina CINJENICA, SA OVIM POTEZOM UJEDNO OBETAVAMO gradjanima da ce lakse doci do posla jer ce biti NOVIH konkuretnih firmi ovim MONOPOLISTIMA miljenicima DRZAVE "LJUBAVNICIMA". kao sto ste vi CDU obicne SPONZORUSE!

8
8