Košarka

Marko Mugoša potpisao za Sutjesku

Samo dan nakon što je Sutjeska i zvanično postala novi član ABA lige, nikšićki klub dobio je prvo pojačanje i to u liku Marka Mugoše.
Marko Mugoša potpisao za Sutjesku
Portal AnalitikaIzvor

Nekadašnji član Podgorice, Budućnosti i Zete 2011, koji je prošle sezone dominirao na domaćoj sceni, jer je maestralnim partijama tokom Erste lige zasluženo ponio epitet najboljeg igrača (MVP) lige, a to priznanje upotpunio je nagradom za prvog strijelca našeg najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja.

- Vrlo brzo postigli smo dogovor. Veliku zahvalnost dugujem predsjedniku Darku Ciniju Peroviću, koji je bio maksimalno korektan. Drago mi je da ću biti u ovom klubu, jer je Sutjeska posljednje tri-četiri godine dokazala da se radi o ozbiljnom kolektivu, gdje osim rezultata mladi igrači imaju priliku da dodatno napreduju - kazao je za Arenu Marko Mugoša.

Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore, koji je nakon raskida ugovora sa ekipom Budućnosti, bio na pragu ino angažmana, praktično pred početak sezone došao je u redove tadašnjeg vicešampiona, a nakon zapažene sezone stiže u Sutjesku koja će igrati ABA ligu.

- To je sjajna stvar za Sutjesku, ali i za crnogorsku košarku. Svakako da je ta činjenica dodatno uticala na moju odluku. Sigurno je da će biti poseban ugođaj igrati u Nikšiću, pred sjajnim navijačima i u siguran sam odličnom ambijentu - prokomentarisao je Mugoša. (ARENA)

Portal Analitika