Košarka

Nikola Peković želja Lejkersa

Nikola Peković mogao bi pojačati Los Anđeles Lejkerse, u februaru ili narednog ljeta, saznanje je novinara televizije NBATV.
Nikola Peković želja Lejkersa
Portal AnalitikaIzvor

Ta opcija pominje se kao potencijalni trejd, po kojem bi u redove Minesota Timbervulvsa, trenutnog tima crnogorskog centra, otišao bivši superstar Indijane a sada as Lejkersa, gorostasni Roj Hibert.

Lejkersima je potreban fizički dominantniji, ofanzivno pouzdaniji i čvršći centar od Hiberta, a Peković je dokazao da to jeste, uprkos brojnim povredama tokom posljednjih nekoliko sezona. Minesota želi da rastereti budžet, ima brojne mlade zvijezde u timu, a Bjelopoljac u Timbervulvsima trenutno zarađuje 12,5 miliona dolara po sezoni.

Ono što je sigurno, je da će oba kluba pričekati sa realizacijom ovakvog trejda. Zato se on ne pominje kao opcija do početka sezone. Sam Flip Sanders, trener Minesote, je istakao da ozbiljno računa na Pekovića za sezonu pred nama, iako se bivši as Partizana i Panatinaikosa već dugo bori sa povredom tetive i još nije počeo pripreme za narednu sezonu.

I jedan i drugi klub zato žele da sačekaju, makar do februara kada je krajnji rok za trejdove tokom sezone, i vide kako će napredovati Pekovićev oporavak. U Lejkersima oporavljenog Crnogorca bi čekalo mjesto startera, a ugovor bi klub lako mogao ispoštovati, s obzirom da Kobe Brajant narednog ljeta najvjerovatnije završava karijeru. U Minesoti su mu konkurencija sadašnji i bivši prvi pik sa drafta, Karl Entoni Tauns i Entoni Benet, kao i odlični Afrikanac Gorgi Jeng. (ARENA)

Portal Analitika