Zanimljivosti

VIDEO: Mercedes "S-klase" kabriolet - luksuz pod otvorenim nebom

Mercedes-Benz će kompletirati svoju familiju "S klase" sa šestim i posljednjim modelom - prvim vrhunskim četvorosjed kabrioletom njemačkog brenda još od 1971.
VIDEO: Mercedes "S-klase" kabriolet - luksuz pod otvorenim nebom
Portal AnalitikaIzvor

Kabriolet "S klase" će po riječima brenda sa trokrakom zvijezdom biti "najudobniji kabriolet na svijetu".

Osnova modela je sportska "S klasa kupe" sa kojom dijeli oko 60 posto komponenti uz isto međuosovinsko rastojanje od 2.95 metara.

Dajmler je ovom prilikom podsjetio da je oko 7.000 primjeraka W111 kabrioleta koji su proizvedeni od 1961. do 1971. među najtraženijim klasičnim automobilima na tržištu klasičnih automobila.

"Nakon 44 godine napokon možemo našim mušterijama da ponudimo novu verziju "S klase" sa otvorenim krovom", rekao je direktor prodaje i marketinga u Mercedesu Ola Kalenius.

02kola

Nove pogodnosti podrazumijevaju automatski sistem za zaštitu od vetra, naslone za ruke sa grijanjem, prednja i zadnja sjedišta sa grijanjem. Kako bi se kompenzovala dodatna težina nakon ojačanja koja su neophodna usljed nepostojećeg B-stuba korišćen je aluminijum i magnezijum i dobijena ukupna težina automobila koja je identična "S klasi kupe".

Platneni krov iz tri dijela se za 20 sekundi zatvara ili otvara pri brzinama do 60km/h.

Predviđa se da će prodaja "S klase kabrioleta" tokom 2017. dostići oko 3.000 jedinica na globalnom nivou, a za sada i dalje nisu objavljene cijene modela.

(Blic.rs)

 

Portal Analitika