Kultura

Goranović sa crnogorskim filmskim stvaraocima o postignutim rezultatima

Ministar kulture Pavle Goranović razgovarao je danas na Cetinju sa filmskim stvaraocima, a povodom učešća nove crnogorske filmske produkcije na prestižnim evropskim festivalima, postignutim rezultatima i nagradama.
Goranović sa crnogorskim filmskim stvaraocima o postignutim rezultatima
Portal AnalitikaIzvor

Gosti ministra Goranovića bili su Nikola Vukčević, reditelj i Ivan Đurović, producent dugometražnog igranog filma “Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa”, koji je selektovan za učešće na prestižnom londonskom Raindance festivalu i Festivalu Centralne i Istočne Evrope u Beču; Dušan Kasalica, reditelj i Jelena Mišeljić, producentkinja nagrađenog filma “Biserna obala” u Sarajevu; Bojana Radulović, producentkinja kratkog filma “Dvorišta”, u režiji Ivana Salatića, koji će svjetsku premijeru imati na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu u zvaničnoj selekciji; Senad Šahmanović, reditelj i Nina Redžepagić, producentkinja ostvarenja “Umir krvi” – selektovanog na Odenze film festivalu u Danskoj za glavnu nagradu i nominaciju za Oskara u kategoriji kratkog igranog filma.

Goranović je čestitao filmskim stvaraocima na zavidnim rezultatima, a uspjehe domaće kinematografije na međunarodnom planu ocijenio značajnim ne samo za promociju crnogorske kulture, već i cijele države.

U kontekstu primjene novog Zakona o kinematografiji, ministar je posebno akcentovao novi način organizacije filmskog sektora, koji će obezbijediti dodatne uslove za razvoj kinematografije i poboljšati konkurenciju crnogorskog filma u regionu, ali i na međunarodnom planu. 

Sastanku su prisustvovali Dragica Milić, generalna direktorka Direktorata za kulturno-umjetničko stvaralaštvo i Ilija Subotić, savjetnik za audiovizuelne djelatnosti.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.