Društvo

UP uzela izjavu od vlasnika psa, traži se lice koje je upucalo psa na Gorici

Službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova preduzimaju aktivnosti na identifikovanju lica koje je iz vatrenog oružja ustrijelilo psa rase labrador čiji je leš pronađen na brdu Gorica, saopštili su iz Uprave policije.
UP uzela izjavu od vlasnika psa, traži se lice koje je upucalo psa na Gorici
Portal AnalitikaIzvor

Naime, sinoć oko 19 časova i 30 minuta Dežurnoj službi Centra bezbjednosti Podgorica je prijavljeno da je pronađen leš psa koji je najvjerovatnije ustrijeljen.

-Po pozivu su na lice mjesta upućeni policijski službenici. O događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici. Kriminalistički tehničari su na licu mjesta izvršili uviđaj.  Uviđajem je konstatovano da je pas ustrijeljen vatrenim oružjem odnosno pištoljem. Na licu mjesta su pronađene i izuzete dvije čaure kao i drugi tragovi, navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Policijski službenici su došli do identiteta vlasnika psa od kojeg je uzeta izjava a koji, kako je naveo, nije bio sa psom u momentu kada je ustrijeljen.

-Uzete su izjave i od još jednog broja lica, a preduzimaju se i aktivnosti na identifikovanju potencijalnih očevidaca radi prikupljanja relevantnih informacija. Leš psa je preuzela ovlašćena veterinarska služba radi vršenja obdukcije, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika