Politika

Ugovor DF-a o novom početku: Otpis dugova za struju, vodu, komunalije...

Predsjedništvo Demokratskog fronta predstavilo je na današnjoj konferenciji za medije „Ugovor građanima Crne Gore – žrtvama vladavine korumpiranog režima“ u kojem nude otpis dugova za struju, vodu, komunalije i legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata.
Ugovor DF-a o novom početku: Otpis dugova za struju, vodu, komunalije...
Portal AnalitikaIzvor

- U susret protestima koje oragnizuje DF 27. septembra nudimo građanima Crne Gore ugovor o novom početku, koji bi važio za sve građane, bio sproveden na osnovu Lex specijalisa koji bi se usvojio odmah nakon konstituisanja nove, demokratske vlasti – rekao je lider Nove i član predsjedništva DF-a Andrija Mandić

Ugovor o novom početku, kako je naveo Mandić, podrazumijeva preuzimanje obaveza DF-a za:

- Otpis neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju, za utrošenu vodu, usluge odvoza i deponovanja komunalnog otpada za sva domaćinstva u Crnoj Gori koja se odnose na primarne objekte za stanovanje. DF takođe nudi otpis poreskih dugova za nepokretnosti, besplatnu legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata. Takođe nudimo značajno proširenje A pozitivne liste ljekova koji se izdaju na teret Fonda zdravstva kao i ukidanje participacije građana za nabavku ljekova – pročitao je Mandić tekst Ugovora koji je osmislilo predsjedništvo DF-a.  

Lider Nove je kazao da će DF, kao stožer buduće vlasti, svoj dio "ugovora o novom početku u potpunosti ispuniti".

- Istovremeno pozivam svakog građanina koji je zainteresovan da sa nama zaključi ovaj ugovor, da to uradi vlastitim potpisom kao i učešćem na velikim protestima koje organizujemo 27.septembra u Podgorici – rekao je Mandić.

On ističe da će DF ukinuti praksu da se o egzistencijalističkim pitanjima odlučuje prije izbora.

- Nakon osvajanja slobode i mogućnosti da upravlja Crnom Gorom, DF će ukinuti praksu da se o egzistencijalnim pitanjima porodica neprincipijelno odlučuje neposredno prije izbora. Da uži i širi kabineti vlasti i drugi moćni pojedinci po partijskoj pripadnosti dodjeljuju pomoć iz državne kase ili selektivno otpisuju ugovore, a sve u cilju očuvanja moći, privilegija i ogromnog bogatstva“, saopštio je DF.

Osim Mandića na današnjoj konferenciji za medije u Skupštini Crne Gore bili su i članovi predsjedništva DF-a Milan Knežević, Predrag Bulatović, Nebojša Medojević, Branko Radulović, Strahinja Bulajić, Janko Vučinić i Vojo Vuletić.

Upitan koje je pokriće za taj Ugovor i da li imaju ugovor sa ustanovama koje potražuju od građana dugove za neizmirene račune ili imaju novac koji će da ulože, Nebojša Medojević kazao je da je teško procijeniti novčani, monetarni iznos ponude.

- Uglavnom, on je drastično manji nego što je ova Vlada dala garancije za bivšeg vlasnika Kombinata aluminijuma, bivšeg vlasnika željezare, Prvu banku i kupovinu "Limenke" u Podgorici - rekao je Medojević.

B.K.

Portal Analitika