Svijet

ZA "AJFON": Soni proizveo aplikaciju za onlajn novčanik

Japanski elektronski gigant Soni pokrenuo je onlajn finansiranje putem sata s čipom, koji, pored funkcije alarma za nove poruke na internetu, može da se koristi kao novčanik.
ZA "AJFON": Soni proizveo aplikaciju za onlajn novčanik
Portal AnalitikaIzvor

Taj novi dodatak, namijenjen ajfonima Epla, posjeduje analogni mehanizam koji je izumjela japanska firma za časovnike Sitizen holding.

Novi sat nazvan "Vena" predstavljen je u okviru programa "Prvi let" (First Flight) finansiranja novih proizvoda istraživača Sonija.

Zainteresovani korisnici mogu unaprijed da naruče sat, čija cijena varira od 35 hiljada do 70 hiljada jena (260 do 520 eura) a novac će služiti za dalji razvoj tog mehanizma do marta 2016.

Soni očekuje da će na taj način da prikupi oko 10 miliona eura (74.000 eura). Oko 100 kupaca već je danas naručilo novu spravu.

Soni već nudi pametne satove (smartwatch) namijenjene pametnim telefonima.

rtcg.me

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.