Abiznis

Na Expo Milano 2015. danas potpisana Milanska povelja

Danas je na Expo Milano 2015 potpisana Milanska povelja, od strane predstavnika jedanaest religija koji su se okupili za okruglim stolom, u okviru univerzalne izložbe.
Na Expo Milano 2015.  danas potpisana Milanska povelja
Portal AnalitikaIzvor

Ovaj događaj predstavlja  momenat od  kulturnog i političkog značaja, imajući u vidu da su predstavnici različitih religija uputili internacionalnu poruku mira, a to je ujedno bio i prvi put da na jednom mjestu, hrana iz različitih djelova svijeta, bude blagosiljana u skladu sa običajima različitih religija.

Događaj je otvorio italijanski ministar poljoprivrede Maurizio Martina, a Milanska povelja će predstavljati svojevrsnu zaostavštinu Expo-a,  što je i u skladu sa ovogodišnjom temom „Hraniti planetu. Energija za život.“

Dijalog, poštovanje, mir i harmonija između različitih kultura, su ključne poruke koje su se mogle čuti na okruglom stolu.

Milanska povelja je manifest koji poziva na borbu protiv neuhranjenosti i loše ishrane, a ujedno i promoviše jednak pristup resursima, kao i iznalaženje metoda za održiv način proizvodnje hrane.

Predstavnici crnogorskog paviljona prisustvovali su svečanom momentu potpisivanja.

unnamed-3
Portal Analitika

Komentari (1)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
G Guest_1436353269
01.09.2015. 18:07

e medo, medo.

0
0