Društvo

Od sjutra podjela bukvara na albanskom

U OŠ „Mahmut Lekić“ u Tuzima sjutra će biti organizovana podjela bukvara svim učenicima drugog razreda sa teritorije opštine Podgorica, koji nastavu pohađaju na albanskom jeziku, najavljeno je Ministarstva prosvjete.
Od sjutra podjela bukvara na albanskom
Portal AnalitikaIzvor

"Ukupno 288 bukvara za đake koji u Crnoj Gori nastavu pohađaju na albanskom jeziku donirao je gradonačelnik Tirane, Erion Veliaj, kao ishod dobre saradnje Ministarstva prosvjete i grada Tirane", stoji u najavi događaja.

Bukvare će djeci svečano uručiti Marash Dukaj, generalni direktor Direktorata za obrazovanje pripadnika manjinskih naroda i drugih nacionalnih zajednica u Ministarstvu.

U četvrtak, u OŠ „Maršal Tito“, bukvari će biti podijeljeni đacima iz opštine Ulcinj, dok će istog dana u OŠ „Bedri Elezaga“ u Vladimiru biti podijeljeni bukvari za đake te škole, kao i za učenike OŠ „Đerđ Kastrioti“.

Svečanosti će prisustvovati Marash Dukaj kao i predsjednik opštine Ulcinj, Fatmir Đeka.

U petak, 4. septembra bukvari će biti podijeljeni u OŠ „Hajro Šahmanović“ u Plavu, a osim za đake te škole, bukvari će biti podijeljeni i učenicima drugog razreda OŠ „Džafer Nikočević“ iz Gusinja kao i OŠ „Daciće“ iz Rožaja.

"Realizacijom ove aktivnosti želi se unaprijediti kvalitet nastave na albanskom jeziku", poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Portal Analitika