Društvo

Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša pozdravio prvake

Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša i direktorica JU Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Zoja Bojanić Lalović prisustvovali su danas priredbi posvećenoj prvacima u JU OŠ „Pavle Rovinski“. Na ovaj način obilježena je uspješna realizacija projekta dodjele besplatnih udžbenika prvacima sa teritorije Glavnog grada.
Zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša pozdravio prvake
Portal AnalitikaIzvor

Zamjenik Mugoša je, pozdravljajući u ime Glavnog grada najmlađe osnovce, poručio da je na njima da budu vrijedni i radni, ali i da iskoriste na najbolji način svaki trenutak u najljepšem periodu njihovog života - djetinjstvu, kao i da ćemo se njihovim uspjesima radovati svi zajedno.

Budžetom Glavnog grada za 2015. godinu predviđena je nabavka 2.677 kompleta udžbenika, odnosno za svu đecu upisanu u prvi razred osnovnih škola na teritoriji Podgorice.

Naglašavajući da se ovakav projekat realizuje po prvi put u Podgorici, zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša izrazio je nadu da je uprava Glavnog grada na ovaj način uputila lijepu čestitku najmlađim osnovcima, a njihovim roditeljima olakšala bar dio izazova sa kojima se suočavaju kada svoje najmilije pripremaju za ovaj veoma važan stepenik u njihovom odrastanju.

Ističući da je uprava Glavnog grada posvećena sprovođenju akcija koje konkretno utiču na poboljšanje života njenih građana i stvaranje što boljih uslova za kvalitetan razvoj naše đece, zamjenik Mugoša je najavio još jednu u nizu akcija ovog karaktera. Naime, u Budžetu Glavnog grada ove godine su opredijeljena i sredstva za obezbjeđivanje školskog pribora za osnovce čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja porodice. Stoga, uprava Glavnog grada apeluje na roditelje da se jave Sekretarijatu za socijalno staranje u cilju realizacije ove akcije.    

Nakon priredbe posvećene dočeku prvaka, zamjenik gradonačelnika Boris Mugoša i direktorica JU Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Zoja Bojanić Lalović obišli su najmlađe osnovce koje su, kao što je ranije najavljeno, kompleti udžbenika čekali u učionicama. 

Portal Analitika