Zanimljivosti

Želite da budete uspješni u poslu? Onda ovu riječ nemojte nikada izgovarati

Darlen Prajs, predsjednica Well Saic Inc.-a, u svojoj knjizi o komunikaciji na poslu tvrdi da riječi koje koristimo, ako ih ne odaberemo pažljivo, mogu itekako naštetiti našem kredibilitetu, odnosima s drugim osobama, ali i šansama za napredak na poslu.
Želite da budete uspješni u poslu? Onda ovu riječ nemojte nikada izgovarati
Portal AnalitikaIzvor

"Riječi su važne", kaže Prajs - "One su ključ uvjerljive komunikacije. Bez obzira na publiku ili temu o kojoj razgovarate. Vođa koristi jezik kako bi uticao na nečije mišljenje i ostvario određeni rezultat", objašnjava. 

U razgovoru za “Business Insider” otkriva kako je jedina riječ koju rođeni lideri i uspješni ljudi nikada ne koriste u poslovnom okruženju - pokušati

Ako vas šef zamoli da nešto uradite, a vi mi odgovorite s "pokušaću", on vjerovatno neće biti oduševljen. Stoga, ako želite da budete uvjerljivi i pokažete da ste sposobni da dobro obavljate svoje obaveze, riječ "pokušati" svakako izbjegavajte. (B92)

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.