Politika

Ivanović: Nastavlja se politička agonija u Budvi

Crnogorska demokratska unija (Cdu) ponavlja svoj principijelni stav da su Budvi potrebni izbori i na tome zasnovano konstituisanje nove lokalne vlasti.
Ivanović: Nastavlja se politička agonija u Budvi
Portal AnalitikaIzvor

Kako se navodi u saopštenju potpredsjednice Cdu-a Anđele Ivanović, oni ne vide nikakvu korist za građane Budve izabrom novog predsjednika Opštine.

"Njegov izbor, bez obzira kako je stvorena nova većina koja je to podržala, predstavlja održanje postojećeg katastrofalnog stanja u Budvi. Prisustvujemo nastavku političke agonije sa lošim posljedicama za sve građane Budve, ali i za one političke strukture koje su se opredijelile za ovakvu opciju. Budvi su potrebna konkretna rješenja - a ne presipanje iz šupljeg u prazno", poručuje Ivanović.

Kako dodaje, odlaganje političkog raspleta u Budvi šalje lošu poruku za ukupne demokratske procese u Crnoj Gori, a ignorisanje očiglednog i odlaganje potrebnog nijesu dobri saveznici nikome, a najmanje vladajućim strukturama.

"Cdu smatra da je Budvi potreban ozbiljni i detaljni sanacioni program. Potrebno je stati na kraj daljem propadanju Budve. Potrebna je obnova razvojnih potencijala cjelokupne opštine, koje je jedna temeljno pogrešna politika ugrozila i devastirala. Potreban je novi ugovor sa građanima, kojima treba vratiti povjerenje u politički izbor, odnosno u mogućnost da svojim glasom opredjeljuju sastav i program lokalne uprave", smatra Ivanović.

Kako zaključuje, potrebna je nova razvojna vizija i politika, koju ne mogu ponuditi oni koji su godinama vladali Budvom, a još manje oni koji su ih u tome pratili ili samo izigravali nijeme svjedoke.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.