Crna hronika

Raduloviću produžen pritvor

Marku Raduloviću, optuženom da je dao novac na zajam pod kamatu, produžen je pritvor, potvrđeno je Pobjedi. Odbrana Radulovića ponudila je kao jemstvo porodičnu kuću od 460.000 eura i 20.000 eura kako bi se u daljem postupku branio sa slobode, ali Osnovni sud još nije odlučio o tome.
 Raduloviću produžen pritvor
Portal AnalitikaIzvor

Njegov branilac, advokat Zoran Piperović kazao je za Pobjedu da će na suđenju, koje je zakazano za 4. septembar, tražiti da se njegovom branjeniku ukine pritvor.

- Rješenjem kojim je odbijen zahtjev za ukidanje pritvora i kojim se produžava sadrži razloge koji nedvosmisleno govore da je trebalo donijeti drugačiju odluku. Nadam se da će sud imati sluha da ukine pritvor mom branjeniku – kazao je advokat Piperović.

Radulović se tereti da je počinio krivično djelo zelenaštvo i sudiće mu vijeće sutkinje Željke Jovović. Podsjetimo, odbrana Radulovića je dva puta nudila jemstvo od 20.000 eura kako bi se u daljem postupku branio sa slobode.

Prema optužnom prijedlogu, Radulović se tereti da je u aprilu prošle godine pozajmio Zvonku Radoviću 35.000 eura i ugovorio da na ukupan iznos zajma svakog mjeseca plaća pet odsto kamate, što mjesečno iznosi 1.750 eura. Radović je navedeni iznos plaćao od maja prošle godine do juna ove godine. Na taj način, prema stavu tužilaštva, optuženi je pribavio 22.750 eura.  

Policija je osumnjičenom Raduloviću 26. jula stavila lisice i određen mu je pritvor. Radulović je pred tužiocem kazao da se nikada nije bavio zelenašenjem tvrdeći da je žrtva prevare. Ispričao je da je sa Radovićem stupio u kontakt preko Zorana Miloševića, kako bi mu iz inostranstva dovezao automobile. Iako je Radoviću dao 48.500 eura za kupovinu, automobil sa performansama koje je tražio nije dobio. Radulović je ispričao da je odbio džip BMW koji mu je Radović dovezao i zatražio svoj novac natrag. (Pobjeda)

Portal Analitika