Rukomet

Budućnost bolja od Savehofa u Skoplju

Rukometašice Budućnosti ostvarile su pobjedu u drugom meču na turniru u Skoplju, koji je drugi u nizu od tri turnira u sklopu priprema za novu sezonu Lige šampiona – izabraniceDragana Adžića savladale su u drugom kolu ekipu Savehofa 25:22 (13:10). Aktuelne šampionke Evrope kao i u duelu protiv Rostov Dona u prvom kolu u kojem su poražene (26:22), nastupile su bez tri igračice iz startne postave (Kristina Neagu i Majda Mehmedovićsu bile u sastavu, ali nijesu ulazile u igru jer su nedovoljno oporavljene, dok Katarina Bulatović zbog povrede nije ni putovala sa ekipom u glavni grad Makedonije), a meč su prelomile na početku drugog poluvremena kada su nakon četiri vezana gola povele 17:10.Budućnost je slobodna u ponedjeljak, a u zavisnosti od ishoda mečeva posljednjeg kola u grupnoj fazi, igraće i meč za plasman koji je na programu u utorak.
Budućnost bolja od Savehofa u Skoplju
Portal AnalitikaIzvor

U duelu protiv švedskog tima koji će biti protivnik i u grupnoj fazi Lige šampiona, ”plave” su dobro krenule i povele 4:2 nakon što je pogodila Milena Raičević, ali je uslijedilo izjednačenje (4:4).

Savehof je nakon perioda bolje igre došao do tri gola prednosti (8:5), ali su naše šampionke uzvratile sa četiri vezana gola i pogotkom Đurđine Jauković preokrenule (9:8). Do kraja prvog poluvremena, ”plave” su vođstvo uvećale na tri gola – 13:10.

Sjajan početak drugog poluvremena izabranica Dragana Adžića odlučio je pobjednika –Jauković je postigla dva gola (jedan iz sedmerca), pogodile su i Dragana Cvijić i BiljanaPavićević za vođstvo 17:10.

Budućnost je sedam golova viška imala i sredinom drugog poluvremena kada je Jaukovićpogodila za 19:12, ali se Savehof nije predavao, pa je pet minuta prije kraja meča smanjio zaostatak na samo dva gola (22:20). ”Plave” međutim, nije dozvolile švedskom timu da preokrene, pa su ostvarile prvu pobjedu na veoma jakom turniru u Skoplju.

– Bolji osjećaj i odnos djevojaka na terenu nego u duelu protiv Rostova. Uvjerili smo se u kvalitet Savehofa sa kojim ćemo igrati u grupnoj fazi Lige šampiona. Ovo je veoma korisna provjera koja nam je potvrdila da maksimalno ozbiljno moramo spremiti meč protiv švedskog tima u Ligi šampiona, iako nemaju nekoliko igračica iz prošlogodišnjeg sastava. Sve djevojke su igrale, uključujuči i golmanku Ljubicu Nenezić i sve su dale doprinos u ovoj pobjedi. Realno je da ćemo u meču za plasman igrati protiv Lajpciga, a ne protiv Vardara kako smo priželjkivali. Lajcpig je jači nego prošle sezone, imamo iskustvo igranja protiv njih i siguran sam da će nam i taj meč mnogo značiti. Vjerujem da će se do utorka oporaviti i Neagu i Mehmedović, oporavak ide planiranim tokom, ali nijesmo željeli da rizikujemo protiv Savehofa – kazao je nakon meča trener Adžić.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa osam golova, Milena Raičević, Dragana Cvijić iKinga Ačruk po četiri puta su se upisale u strijelce, dok su Suzana Lazović i BiljanaPavićević postigle po dva. Dijana Ujkić upisala je jedan pogodak. Marta Žderić imala je 10 odbrana, dok je Ljubica Nenezić pored svog imena upisala dvije uspješne intervencije.

Budućnost je slobodna u ponedjeljak, a u zavisnosti od ishoda mečeva posljednjag kola u grupnoj fazi, igraće i meč za plasman koji je na programu u utorak.

Portal Analitika