Fudbal

Spektakl u Vječnom gradu: Roma vs Juve

U drugom kolu Serije A očekuje nas derbi kola, susret dva glavna kandidata za osvajanje šampionske titule i ekipa koje su u prethodne dvije sezone osvajale prvo i drugo mjesto na tabeli. U prvom kolu, Vučica je uspjela da osvoji bod, dok je Stara dama doživjela prvi poraz na svom terenu još od 6. januara 2013. i duela sa Sampdorijom.
Spektakl u Vječnom gradu: Roma vs Juve
Portal AnalitikaIzvor

Oba rivala pojačala su se od prošlog vikenda. Ove neđelje u Romu je stigao doskorašnji lijevi bek Pari Sen Žermena Lukas Dinj, dok je Juventus pazario krilo Huana Kvadrada, koji je prethodnu polusezonu proveo u Čelsiju. Međutim, ne očekuje se da ijedan od njih startuje u ovom derbiju.

"Serija A nije trka na sto metara, već maraton", izjavio je poslije meča sa Udinezeom trener Juventusa Masimilijano Alegri, i dodao

"Neophodno je malo strpljenja da bismo pronašli pravi ritam".

Njegova ekipa ima dosta problema s povredama, a poslije Samija Kedire i Alvara Morate, koji ipak ima šanse da se nađe u konkurenciji za startnih 11, najnovija „žrtva“ je Klaudio Markizio. S druge strane, italijanski mediji najavljuju da bi lijevi bek Aleks Sandro, koji je nedavno stigao iz Porta, mogao da debituje upravo protiv Vučice. I iz Rome tvrde da su naoštreni da „skinu skalp“ šampionu, a trener Rudi Garsija vjerovatno će imati na raspolaganju i Brazilca Majkona, koji je zbog lakše povrede propuštio okršaj s Veronom.

Juventus ima mnogo bolji učinak u međusobnim susretima, ali i neriješeni rezultati nijesu rijetkost, posebno na utakmicama koje su odigrane u prijestonici Italije. Dok na duelima na kojima je Juve domaćin posljednjih godina pada dosta pogodaka, mečevi u Rimu obično su tvrdi.

ROMA - JUVENSTUS 18 sati

ROMA (4-3-1-2): Ščensni - Florenci, Manolas, Kastan, Dinj - Pjanić, De Rosi, Najngolan - Toti - Salah, Džeko

JUVENTUS (3-5-2): Bufon - Barzalji, Bonuči, Kjelini - Lihtštajner, Pereira, Padoin, Pogba, Aleks Sandro - Mandžukić, Dibala

Portal Analitika