Fudbal

Mihajlović: Užasno! Nijesmo zaslužili pobjedu

Trener Milana Siniša Mihajlović kaže da su 'rosoneri' igrali užasno i da nisu zaslužili pobjedu protiv Empolija.
Mihajlović: Užasno! Nijesmo zaslužili pobjedu
Portal AnalitikaIzvor

"Igrali smo užasno, nijesmo zaslužili da pobijedimo. Jedino što treba da zapamtimo sa ovog susreta je rezultat, ništa drugo. Moji igrači su bili napeti i uplašeni – nedostaje im hrabrosti i karaktera. Pobijedili smo, ali osjećam se kao da smo izgubili.

Poslije poraza u prvom kolu od Fiorentine, ekipa bivšeg selektora Srbije savladala je goste iz Empolija na San Siru (2:1), a MIha je upisao prvi trijumf na klupi novog kluba. 

Domaćin je dobro otvorio meč, pošto je Karlos Baka doveo svoj tim u vođstvo u 17. minutu, ali je, samo desetak minuta kasnije, Rikardo Saponara donio izjednačenje gostima. Ipak, sva tri boda 'rosonerima' spasao je, takođe novajlija, Luis Adrijano – pogotkom glavom u 69. minutu. 

"Prošle sezone bismo izgubili ovakav meč, ali smo sada uspjeli da slavimo jer smo imali dva napadača koji su sami sebi stvarali šanse. Sredina se nije dobro kretala, a poslije primljenog gola smo doživjeli totalno pomračenje. To nikako ne valja, i to je nešto na čemu ćemo morati da radimo. Moramo se osloboditi duhova prošlosti", istakao jeMIhajlović, "Preuzimam odgovornost na sebe, jer sam ja taj koji mora da pošalje igrače na teren bez straha od primljenog gola. Smatrao sam da sam to uspio tokom pred sezone, ali sada shvatam da to nije slučaj i da moramo ponovo da sagledam cio aspekt".

"Golman Dijego Lopes je imao više dodira sa loptom nego cio vezni red, što nikako ne valja. I sami igrači su bili potišteni u svlačionici – jer im je bilo jasno da su pobijedili samo zahvaljujući individualnom kvalitetu centarfora". 

U narednom kolu Mihajlovića očekuje najveći ispit na klupi Milanista, jer će 13. septembra biti 'gost' Interista na Đuzepe Meaci. 

"Derbi je uvijek unikatan meč. Pobjednik će biti tim koji napravi manje grešaka, kao i onaj koji bude vjerovao više u sebe", zaključio je Miha.

Portal Analitika