Rukomet

Oslabljena Budućnost poražena od Rostova

Rukometašice Budućnosti poražene su od Rostov Dona 26:22 (14:10) u prvom meču na turniru u Skoplju, koji je drugi u nizu od tri turnira u sklopu priprema za novu sezonu Lige šampiona. Aktuelne šampionke Evrope u duelu protiv prvaka Rusije nastupile su bez Kristine Neagu i Majde Mehmedović, kao i Katarine Bulatović koja nije ni putovala sa ekipom u glavni grad Makedonije.
Oslabljena Budućnost poražena od Rostova
Portal AnalitikaIzvor

Osim Katarine Bulatović koja zbog povrede koju je doživjela na turniru u Bukureštu nije ni putovala sa ekipom u Skoplje, trener Dragan Adžić u duelu protiv Rostov Dona nije mogao da računa ni na Kristinu Neagu i Majdu Mehmedović, koje su pošteđene zbog problema sa povredama, ali se očekuje da će nastupiti već u drugom meču na turniru protiv Savehofa.

U oslabljenom sastavu, aktuelne šampionke Evrope dobro su krenule i nakon pogotkaĐurđine Jauković iz sedmerca povele 3:1. Rostov je nekoliko puta stizao do izjednačenja, a nakon 10:10, postigao četiri vezana gola što je bio rezultat nakon prvih 30 minuta – 14:10.

Budućnost je nakon gola Ivone Pavićević smanjila zaostatak na dva gola (15:13) na početku drugog poluvremena, a ”minus dva” bilo je i nakon gola Milene Raičević za 14:16. ”Plave” su na dva gola zaostatka posljednji put bile sredinom drugog poluvremena (19:17) nakon što je pogodila Ema Ramusović, ali je Rostov postigao tri vezana gola, poveo 22:17 i prelomio meč u svoju korist.

Đurđina Jauković je bila najefikasnija sa osam golova, dok su Ivona Pavićević i Radmila Petrović postigle po pet pogodaka. Milena Raičević se dva puta upisala u strijelce, dok su po gol postigle Kinga Ačruk i Ema Ramusović.

– Rostov je bio u kompletnom sastavu, nama je nedostajalo nekoliko igračica, ali je ovo bila odlična provjera protiv vrhunskog tima sa sjajnim pojedincima. Ovo je veliko iskustvo za naše mlade igračice, to je ono što smo dobili, a nijesmo dobili utakmicu, što u ovom trenutku svakako nije ni prioritet. Vjerujem da će ovaj meč biti samo jedan u nizu koji će mladim igračicama dati smjernice kako bi bile bolje u sezoni koja je pred nama, kako u klubu, tako i u reprezentaciji i kako bi mogle da daju doprinos u takmičarskim mečevima. Kroz ove mečeve pokušavamo da dobijemo još neku igračicu za Ligu šampiona i zbog toga je duel protiv Rostova opravdao očekivanja, iako smo doživjeli poraz. Oporavak Majde Mehmedović i Kristine Neagu ide planiranom dinamikom, jedna će sigurno, a možda i obje biti u sastavu za meč protiv Savehofa koji je veoma važan za nas jer ćemo se uvjeriti u kvalitet tima protiv koga igramo u Ligi šampiona – kazao je Adžić.

Budućnost će u drugom kolu turnira u Skoplju, u nedjelju (18 sati) igrati protiv Savehofa, koji je rival i u grupnoj fazi Lige šampiona.

Portal Analitika