Politika

BAŽDAR: DPS i Izbor obmanuli birače

Saopštenje OO DPS-a Herceg Novi od ponedjeljka, na koje nisam mogao reagovati zbog odsustva, je ispod svakog nivoa ozbiljnog političkog subjekta.U pitanju je tipičan metod obračuna sa političkim protivnicima u kojem se u nedostatku iole ozbiljnih argumenata maliciozno obrušava sa izmišljenim i podmetnutim konstrukcijama na ličnost pojedinca – u ovom slučaju mene. Siguran sam da će ipak mnogi pomisliti- ako ga DPS bezočno napada kao nekakvu političku prijetnju, onda je na dobrom putu koji je puno bliži demokratiji, struci i vladavini prava od trase kojom i državni i lokalni DPS ide, saopštio je Portalu Analitika predsjednik hercegnovskog odbora PzP-a Milovan Mišo Baždar.
BAŽDAR: DPS i Izbor obmanuli birače
Portal AnalitikaIzvor

„Sramotna je neistina da sam ja nešto sebi isposlovao za svog mandata, kako obmanjujete javnost ili da sam ja vinovnik nekakvog stečaja, ili da sam navodno ugrozio životnu sredinu. Znate vi dobro da sam ja kao nekadašnji preduzetnik plaćao milionske poreze i bio jedan od najuzornijih poreskih obveznika puno šire od novske opštine, što se uvijek može i provjeriti u republičkoj PU.Ako je i od DPS-a zaista je previše.Ako ste vi sigurni u vaše javno izrečene neistine, pozivam vas da se suočimo na sudu ali prije toga se potpišite ispod saopštenja da znam kome personalno da se obratim... ili možda svi lokalni DPSovci jednako misle?! I da podsjetim, Zakon o izboru poslanika i odbornika, čije norme se primjenjuju i u mom slučaju,s te vi usvojili na državnom nivou. Ovdje ste tako ogoljeli vašu beskrupuloznost kada je u pitanju neko ko nije iz vaših partijskih redova, a ja vam poručujem da se malo prebrojite i saopštite koliko vaših kolega bivših funkcionera koristi važeća zakonska prava.Da li i njih javno blatite na isti način“, poručio je Baždar.

Što se tiče bilo kakvog komentara o tome koliko je ko pomogao nekim nekada uspješnim kolektivima u novskoj opštini, Baždar je DPS-u preporučio da pitaju Novljane šta im je politika DPS-a donijela u HTP Boki, Južnom Jadranu, PKB-u, VB Meljine itd.

„Ništa osim dugogodišnjeg beznađa. Sada, kada ste i zvanično prodali novski biser Institut Dr S.Milošević suprotno stavu bezmalo svih građana Novoga i zaključcima lokalne Skupštine(dakle i vašim), odbijate predlog za vanrednu lokalnu sjednicu. Svima je jasno zašto: nemate petlje da se usprotivite centru moći u vašoj partiji a i državi, nažalost.  Gospodo iz DPS-a iako ste legalno na vlasti u Novom niste legitimno jer ste u koaliciji sa Izborom obmanuli birače. Ništa drugačije nije ni na državnom nivou kada je u pitanju sadašnji legitimitet vlasti i to je ono što vas boli“, zaključio je Baždar.

 

Portal Analitika