Politika

DEMOKRATE: Moralnije bi bilo da Gvozdenović nije došao u Kotor

Kotorani su imali čast da proteklih dana dočekaju državnog ministra turizma i održivog razvoja Branimira Gvozdenovića. Za očekivati je bilo u stilu DPSDP propagande da čujemo hvalospjeve o postignutim rezultatima u svim oblastima kojih su se dotični dotaknuli, ali ovoliku dozu nekorektnosti i nepoštovanja prema domaćinu, mi Kotorske Demokrate ne možemo i ne želimo prećutati. Za razliku od svih onih koji su, zajedno sa ministrom, tog dana sjedali, pozirali i sipali sitni pustinjski pijesak građanima u oči, saopštio je Portalu Analitika član Inicijatvnog odbora Demokrata Kotor Špiro Vulović.
DEMOKRATE: Moralnije bi bilo da Gvozdenović nije došao u Kotor
Portal AnalitikaIzvor

"Ključna prednost Kotora je ta što je grad pod zaštitom UNESCO-a", reče Kotoranima Gvozdenović, misleći vjerovatno da se podrazumijeva, zahvaljujući DPSDP koaliciji, bez kojih Kotor sigurno nikad ne bi mogao biti pod zaštitom UNESCO-a. Obavijestio nas je ministar i o veoma uspješnoj turističkoj sezoni u Kotoru, kao da mi Kotorani najbolje ne znamo kakva nam je sezona, kad nam je za razdaljinu od Škaljara do Dobrote potrebno sat vremena vožnje kolima, a istu razdaljinu pjesak može preći za 15 minuta. Pohvali se ministar dobrom sezonom a ne reče nam da je Vlada, njegovo ministarstvo, partija, premijer, kao i dobar dio lokalpatriota uradili sve da Luci Kotor onemoguće normalno poslovanje“, istakao je on.

Kako je dodao, iako svi znamo da su statistički podaci, što se broja turista u Kotoru tiče, postignuti uglavnom zahvaljujući putničkim brodovima koji ih preko Kotorske luke dovode u Kotor.

„U najmanju ruku je licemjerno hvaliti se rezultatima a sve raditi protiv i grada i građana Kotora i Crne Gore. A da u kontinuitetu rade protiv svih, izuzev naravno ličnih interesa, ne bi trebalo trošiti riječi, dovoljno bi bilo samo pogledati sva njihova (ne)djela. Pohvali  nam se naš ministar i da će u septembru razgovarati sa vlasnikom hotela Fjord, navodno da bi se vidjelo koje su njegove namjere. Poslije više od 20 godina od zatvaranja i prodaje hotela on će sada da razgovara sa vlasnikom, i predložiti mu renoviranje hotela, a prethodno mu nijesu dozvolili gradnju, svi znamo zbog čega i koga. Samo ovaj podatak, kao i podatak da se razmišlja o otvaranju hotela u starim zgradama Jugooceanije i Jugopetrola dovoljno govori o nesposobnosti i totalnoj neodgovornosti ljudi koji nažalost godinama odlučuju o svim bitnim pitanjima. Poslije svih silnih obećanja o supermodernim hotelima koji će biti tamo izgrađeni, a da ne pominjemo žičaru, lift, zaobilaznicu, i ko zna što, sada se vraćamo na početak i počinjemo sa renoviranjem hotela Fjord“, naveo je Vulović.

Ocijenio je da ministar imao moralne hrabrosti da dođe u Kotor i da im to saopšti, i još to predstavi kao uspjeh, „za što je, ne sumnjamo, dobio gromoglasan aplauz od lokalnih poslušnika“.

„Gospodine ministre Gvozdenoviću, mi Kotorske Demokrate, nećemo dozvoliti bezočno vrijeđanje naše inteligencije, nećemo i dalje slušati lažna obećanja i aminovati vaše promašene državne projekte, i veoma uspješne privatne, nećemo dozvoliti da manipulišete sa nama na najprizemniji način. Vaše obmane i lažna obećanja su nas već ionako skupo koštale do sada, i vrijeme je da vam se kaže, dosta je. Mi Kotorske Demokrate ćemo vam reći da je bilo bolje i moralnije da nijeste ni dolazili, ako već nijeste imali ništa pametno predložiti, a prodaji magle, na koju ste nas navikli i u kojoj lutamo godinama pod vašom vlašću, je došao kraj. Iskreno se nadamo da ćete sledeći put u Kotor doći u svojstvu turiste, i o svom trošku, ukoliko budete u mogućnosti naravno“, zaključio je Vulović.

 

 

Portal Analitika