Abiznis

Srzentić sa predstavnicima kompanije „China Bridge and Road Construction“

Predsjednik Opštine Bar dr Zoran Srzentić danas je ugostio predstavnike kompanije „China Bridge and Road Construction“ Džang Leijua, menadžera za marketing i insvesticije, Ma Jinljanga, projekt menadžera, Liu Huatija i Željka Ličinu projektanta, koja je izabrani izvođač radova na prioritetnoj dionici autoputa Bar-Boljare.
Srzentić sa predstavnicima kompanije „China Bridge and Road Construction“
Portal AnalitikaIzvor

Sastanku su prisustvovali i Danilo Gvozdenović, generalni direktor Direktorata za građevinarstvo Ministarstva održivog razvoja i turizma i Samir Hadžić, predsjednik Društva prijateljstva Crne Gore i NR Kine. Glavni povod za održavanje sastanka bio je razmatranje mogućnosti za buduću zajedničku saradnju na već utvrđenim projektima u barskoj opštini.

Srzentić je istakao postojanje široke mogućnosti za unaprijeđenje dalje saradnje kroz saobraćaj, turizam i poljoprivredu, tri glavne strateške grane Bara. Takođe je ukazao i na značaj Luke Bar, kao logističkog centra za potrebe radova na autoputu Bar-Boljare.

- Očekujemo da će Luka Bar, s obzirom na predstojeće radove na autoputu, biti interesantna za investitore, kao i da će preko nje vršiti prenos građevinskog materijala, kao što je to i do sada bila praksa. S obzirom da se Vaša kompanija bavi građenjem mostova i konstrukcijom puteva, smatram da bi slobodna zona Luke Bar bila zanimljiva kao baza sa proizvodnim pogonom, gdje bi se proizvodili svi neophodni materijali i djelovi za vaše buduće projekte u našoj zemlji – zaključio je dr Srzentić.

Srzentić je pomenuo i projekat sanacije puta u Limljanima, gdje je zbog sastava terena izražena pojava odrona koji onemogućavaju prohodnost i normalno funkcionisanje, kao i projekat revitalizacije puta Gluhi Do- Bukovik-Mačuge-Brčeli koji vodi kroz Gornju Crmnicu. Predložio je da se sagleda mogućnost stručne pomoći ove kompanije prilikom geološke analize datog terena i izrade tehničke dokumentacije za navedene projekte.

Menadžer za marketing i investicije Lei je izjavio da mu je velika čast što rade na istorijskom projektu za Crnu Goru, koji predstavlja veliki izazov kako za državu, tako i za njihovu kompaniju. Ovom prilikom je istakao značaj Bara za njihove trenutne radove na prioritetnoj dionici autoputa, s obzirom da najveći dio potrebne opreme uvoze preko njegove luke. Takođe, iskazao je spremnost da se pomognu i podrže planirani projekti u Opštini Bar.

Generalni direktor Direktorata Gvozdenović je napomenuo da je grad Bar kapija svih privrednih ulaganja u državu i da postoji dobra volja da se ta vrata širom otvore prema kineskim partnerima, uz podršku Vlade Crne Gore. Kada su u pitanju aktuleni projekti na teritoriji barske opštine, pomenuo je mogućnost saradnje i podrške na izradi glavnog projekta za podzemni pješački prolaz i pristupajući parking na željezničkoj stanici u Sutomoru.

Portal Analitika