Zanimljivosti

Kako se Djeda Mraz spasio od bankrota

Finski Djeda Mraz spašen je u posljednjem trenutku i neće ići u bankrot, jer je grupacija Laponski safari otplatila poreske dugove i kupila većinu dionica firme Dianordia Oja koja organizuje atrakcije Djeda Mraza tokom cijele godine.
Kako se Djeda Mraz spasio od bankrota
Portal AnalitikaIzvor

"S ovim aranžmanom želimo da obezbjedimo da priča o Djeda Mrazu traje i dalje", rekao je Jirki Niva, izvršni direktor firme Laponski safari, koja organizuje 'safarije' sa irvasima i motornim sankama.

Prošle nedjelje Kancelarija Djeda Mraza je saopštila da joj je preostalo samo par dana da izbjegne zatvaranje zbog duga na ime poreza u iznosu 200.000 eura.

U finansijske neprilike Djeda Mrazova Kancelarija je ušla zbog recesije i pada broja turista iz Rusije, koji su najbrojniji posjetioci.

Kancelarija Djeda Mraza nalazi se na sjeveru Finske i tokom cjele godine organizuje susrete i fotografisanje s najslavnijim djedicom na svetu i njegovim irvasima.

Samo tokom prošle godine kancelariju je posjetilo oko 300.000 turista, od kojih je ostvaren prihod od oko dva miliona eura.

(Nezavisne)

Portal Analitika