Tenis

Već rasprodate karte za žensko finale US Opena

Organizatori US Opena objavili su da su karte za žensko finale singla rasprodate prije ulaznica za borbu za titulu kod tenisera. Razlog za to može da se nađe u činjenici da Serena Vilijams ima šansu da na posljednjem Gren slemu sezone ispiše nove stranice istorije.
Već rasprodate karte za žensko finale US Opena
Portal AnalitikaIzvor

Američka teniserka će se od poneđeljka boriti za prvi kalendarski Gren slem u karijeri, a ako uspije, biće prva kojoj je to pošlo za rukom od Štefi Graf 1988. godine. Serena je već kompletirala ’Serena slem’, pošto u ovom trenutku u svom posjedu ima sve četiri titule sa najvećih turnira na svijetu. 

Uz to što bi trijumfom u finalu US Opena došla do Gren slema, Vilijamsova će se u tom slučaju izjednačiti sa Grafovom po broju Gren slem titula – 22. Ispred nje tada bi ostala samo Margaret Kort, koja je tokom karijere osvojila 24 trofeja. 

Amerikanci očigledno ne žele da propušte priliku da prisustvuju istoriji, a to je vjerovatno prvi put u istoriji US Opena da su ulaznice za žensko finale rasprodate prije onih za muško. 

Portparol Teniske asocijacije Sjedinjenih Država Kris Vidmajer istakao je da nijesu svi podaci o prodaji karata posljednjih godina pouzdani, ali da je ovo prvi slučaj da su ulaznice za žensko finale bile traženije. Štaviše, dešavalo se da uopšte nijesu sve karte za najvažniji meč ženskog singla u Njujorku. 

US Open počinje u poneđeljak, žensko finale je zakazano za 12. septembar, a muško za dan kasnije.

Portal Analitika