Društvo

BUDVANSKE KUMSKE VEZE: Za 800 metara puta 7.500.000 eura!

Opština Budva u februaru 2008. godine sklopila je ugovor sa firmnom "Gugi komerc" o izgradnji četiri trake od Pošte do Sajma po cijeni od skoro 3.000.000 eura, piše Pobjeda. Samo devet mjeseci kasnije, u novembru isti "naručilac" - opština Budva i "izvođač" - "Gugi komerc" potpisuju ugovor o dodatanim radovima na Bulevaru od Pošte do Sajma. Ugovorena cijena "dodatnih i završnih radova" je veća od 4.500.000 eura!
BUDVANSKE KUMSKE VEZE: Za 800 metara puta 7.500.000 eura!
Portal AnalitikaIzvor

Pobjeda precizira da su oba ugovora potpisali Rajko Kuljača i izvršni direktor firme "Gugi komerc" Dragoljub Milovanović.

Izgradnja četiri trake dužine oko kilometar i njihova "dorada" opštinu su koštale čak 7.500.000 eura. Prema saznanjima Pobjede, Kuljača je za vrijeme mandata sve poslove sklapao sa firmom svog kuma Borislavom Savićem, a čija vrijednost je veća od 22.000.000 eura. Sudeći po ugovorima, Savićeva firma bila je angažovan ne samo na izgradnjama puteva

(gradskih, seoskih, prigradskih), rekonstrukciji, sanaciji, već i na krpljenju svih rupa u Budvi i šire! Iako se naradio za opštinu, i debelo zaradio dok mu je kum bio na čelu SO Budva, Savić je ostao da čeka dug od 2.600.000 eura. Za sada nije poznato po kom osnovu su firmi "Gugi komerc" dodjeljivani poslovi na izgradnji, sanaciji, rekonstruciji, pa i čišćenju puteva i terena.

List podsjeća da je izvršni direktor firme "Gugi komerc" Dragoljub Milovanović uhapšen u utorak u okviru istrage koja se vodi protiv 13 budvanskih funkcionera o milionskoj šteti koja je nanijeta opštini Budva prilikom izgradnje koncertnog platoa na Jazu. Milovanović je potpisnik aneksa ugovora koje su opština Budva i "Gugi komerc" zaključili 2007. uoči koncerta grupe ,"Rolling Stones" na Jazu. Aneks ugovora, osim Milovanovića, potpisao je i tadašnji gradonačelnik Rajko Kuljača, a parafirao ga je predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović. Milovanović je pred specijalnim tužiocem negirao krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Uhapšen je samo dan nakon što je svjedok saradnik - Rajko Kuljača - dao izjavu specijalnom tužiocu. On je ispričao da su sve poslove ugovarali Kuljača i Savić.

Izvor: Pobjeda

Portal Analitika