Fudbal

Platini: Želim u FIFA

Predsjednik Evropske fudbalske unije Mišel Platini rekao je da se neće kandidovati za novi mandat na čelu UEFA. Bivši reprezentativac Francuske izjavio je da mu je ovo posljednji mandat na čelu UEFA i da se neće kandidovati 2019. godine na novim izborima.
Platini: Želim u FIFA
Portal AnalitikaIzvor

Platini je dodao da njegov ostanak ne zavisi od eventualne pobjede na izborima za prvog čovjeka FIFA, za koje se kandidovao krajem prošlog mjeseca. Platini je na konferenciji za novinare u Nionu odbijao da odgovara na pitanja o kampanji, ali je rekao da nije imao nedoumica u vezi sa ostankom u Uefi. 

"Jedna stvar je jasna, a to je moja budućnost u UEFA. Ja sam kandidat za predsjednika FIFA i to ponavljam od jula, izbori su za šest mjeseci i biće vremena za pitanja o kampanji", rekao je Platini. 

Platini je prošlog mjeseca potvrdio da će se kandidovati za predsjednika FIFA, pošto je aktuelni prvi čovjek svjetske 'kuće fudbala' Jozef Sep Blater podnio ostavku. 

Pored Francuza, bivši potpredsjednik FIFA Čung Mong Jon potvrdio je kandidaturu, dok se očekuje da se u trku za predsjednika uključe i brazilska legenda Ziko, predstavnik fudbalskog saveza Libije Musa Biliti, kao i bivši kapiten Trinidada i Tobaga Dejvid Nakid. Novi kandidati imaju rok do 26. oktobra da se kandiduju za predsjednika FIFA.

Portal Analitika