Društvo

Vujović o kolumni Ivanovića: Uvredljiv ton, kontaminira medijski prostor

Medijsko samoregulativno tijelo (MSS) nije razmatrao kolumnu Željka Ivanovića „Pravila bordela“, a u svom ličnom stavu izvršni sekretar tog tijela Ranko Vujović kaže da je ta kolumna pisana na ivici poštovanja novinarskih standarda.
Vujović o kolumni Ivanovića: Uvredljiv ton, kontaminira medijski prostor
Portal AnalitikaIzvor

Vujović za Televiziju Crne Gore, kaže da se radi prije svega o jednom lošem tekstu, koji je imao za cilj diskreditaciju lidera SNP-a, a prije toga namjeru da baci u drugi plan neovlašteno preuzimanje nemontiranog materijala RTCG i njegovo objavljivanje u Vijestima.

On naglašava da indirektno povezivanje Javnog servisa sa bordelom ima uvredljiv ton i da je problematično i pominjanje novinarki iz te kuće i pokušaj diskriminacije na polnoj osnovi.

"Neuspjela poređenja, metafore i konstrukcije u tekstu i latentno uvredljivi ton nijesu svakako odlike profesionalnog novinarstva i nisu svakako nešto što podstiče novinarsku solidarnost kako stoji u smjernici 12.1 Kodeksa novinara", naglašava Vujović uz zaključak da je kolumna "Pravila bordela" tekst koji dodatno kontaminira medijski prostor u Crnoj Gori.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika