Politika

Vuksanović: "Dan opštine smo obilježili radno i svečano"

Dan je opštine Kolašin. Ove godine zbog finansijskih problema, opština je svoj dan skromnije obilježila saopštila je radiju Antena M predsjednica Željka Vuksanović. Odbornici DPS-a nijesu prisustvovali sjednici Skupštine. Dan Opštine Kolašin, kako je javila TVCG, obilježio je protest radnika lokalne uprave u javnih preduzeća, kojima se duguje 15, odnosno 20 plata. Odbornici lokalnog parlamenta umjesto svečane održali su radnu sjednicu, a zasijedanje je obezbjeđivala policija. Opština Kolašin obilježila je svoj Dan radnom i svečanom sjednicom Skupštine saopštila je predsjednica Željka Vuksanović za Antenu M:
Vuksanović: "Dan opštine smo obilježili radno i svečano"
Portal AnalitikaIzvor

“Radna, zato što smo imali  tačke dnevnog reda koje upućuju na razvoj i boljitak koji ćemo napraviti za građane u Kolašinu, a svečani dio smo završili uručenjem nagrada najmlađima koji su u svojim školama ostvarili izuzetan napredak.”

Odbornici DPS-a nijesu prisustvovali sjednici SO-e Kolašin, jer je, kako smatraju, održavanje radne sjednice u suprotnosti sa istorijskom praksom da se povodom Dana Opštine uvijek održava svečana sjednica. 

Drugi razlog što nijesu prisustvovali bio je,kako kažu, i štrajk zaposlenih u lokalnoj samoupravi. 

Iz Kluba odbornika Demokratske partije socijalista u Skupštini opštine Kolašin Milosav Bulatović:

 “Do sada je uvjek bilo pravilo da se za Dan opštine organizuje svečana sjednica i da lokalna vlast saopšti građanima- šta je to uspjela da uradi u prethodnoj godini.”

Bulatović međutim kaže:

 “Lokalna vlast nije uspjela da riješi neke od osnovnih problema funkcionisanja i da isplati zarade zaposlenima. Mi shvatamo da onaj ko je na vlasti treba da snosi odgovornost, a pošto to nije tako mi nijesmo željeli da prisustvujemo toj sjednici.”

Vuksanović  je saopštila da nije tajna da opština nije uspjela da riješi finansijske probleme, te da se isplata zarada pojedinima u lokalnoj samoupravi još čeka.  

Dodaje međutim da je zbog finansijskih problema u kojima se opština već duže vrijeme nalazi svečanost bila skromnija:

 “Uglavnom se na Dan opštine održavaju sjednice gdje se nikakve odluke ne donose, nego se pozovu zvanice iz čitave Crne Gore iz državnih organa i tako se na taj način obilježi taj dan a pozvani se ugoste i počaste. Mi ove godine nijesmo bili u prilici da to priredimo ove godine, već smo i radno obilježili taj dan ali i svečano dodjelom nagrada najboljim učenicima i studentima iz naše Opštine.”

Vuksanović je istakla da je račun budžeta i dalje blokiran trenutno na milion i 500 hiljada i podsjetila da još nijesu riješili dug od sedam miliona eura. Trenutno su u pregovorima sa četiri banke zaključila je Vuksanović.

 

Portal Analitika