Politika

Cdu: Čestitamo Popoviću, ali vanredni izbori su jedino rješenje za Budvu

Opštinski odbor Cdu Budva čestitao je danas Srđi Popoviću na izboru za predsjednika Opštine Budva, ali i potcrtali da su, kako navode, za dalje propadanje Budve jedino rješenje prijevremeni lokalni izbori.
Cdu: Čestitamo Popoviću, ali vanredni izbori su jedino rješenje za Budvu
Portal AnalitikaIzvor

- Mi iz Cdu, kao iskreni legalisti, čestitamo gospodinu Srđi Popoviću na izboru za predsjednika Opštine Budva. Ipak, ostajemo pri svom ranije izrečenom stavu da su za zaustavljenje daljeg propadanja Budve jedino rešenje prijevremeni lokalni izbori. Izražavamo zadovoljstvo što su i neke druge političke stranke shvatile da je to najpošteniji čin prema građanima Budve. Istovremeno, ne smatramo da je novoizabrani predsjednik pravo rješenje kad znamo kako i sa kojom većinom je izabran - navodi se u saopštenju dostavljenom Portalu Analitika.

Iz Cdu ističu da je hiljadu glasova građana Budve "političkom akrobacijom prebačeno iz opozicionog bloka u najčvršće krilo pozicije".

- Posebno nas iznenađuje što novi predsjednik, inače doktor socioloških nauka, ovo prihvata kao normalan demokratski čin. Skupštinska većina koja je stvorena nema ni moralni kredibilitet ni stručni kapacitet da Budvu izvuče iz krizne situacije. Desila se i još jedna novost. Opštinski odbor DPS Budva ne smije da izađe na izbore. Oni koji su do sada uvijek rado izlazili na izbore i nekad osvajali ubjedljive pobjede, sada zaziru od istih. Na kraju, i to je jedan dodatni iskorak u demokratskom razvoju našeg političkog sistema. Treba se bojati volje građana - ističu iz budvanskog odbora Cdu.

Portal Analitika