Region

POTRAGA: Pilot Ilić nestao u dubinama jezera

Beograđanin Nebojša Ilić (33), pilot kompanije “Vizer”, u srijedu po podne je nestao u jezeru Zaovine na Tari, a ronioci Žandarmerije tragali su za njim.
POTRAGA: Pilot Ilić nestao u dubinama jezera
Portal AnalitikaIzvor

Posle neuspješnog prvog dana potrage, akcija će biti nastavljena danas uz pomoć robota – mehanizma za lociranje i vađenje utopljenika.

Robot je tokom prošle noći dopremljen na Taru, pošto ronilačka jedinica Žandarmerije, koja je juče otpočela pretragu, nije osposobljena da se spusti na 90 metara dubine zaovinskog jezera gdje je Ilić nestao.

Nestali Ilić je sa kolegom Aleksandrom Jovanovićem i instruktorom ronjenja Nemanjom Nikoletićem u utorak otišao na Taru, gdje su prespavali u Mitrovcu. U srijedu su zaronili u blizini brane Lazići.

- Rekreativci rone do 40 metara dubine, ali su Aleksandar i Nebojša bili adrenalinski zavisnici i plan im je bio da testiraju svoje limite, a ja da im budem tehnička podrška. Jer što dublje ronite, kao da vas opija anestezija i neophodno je da neko ide iza vas i prati vas - kaže za „Blic“ instruktor ronjenja Nemanja Nikoletić.

 

Portal Analitika