Politika

Medojević: Govorim istinu, Lekić želio Šabovića i Abazovića u DF-u

Lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević reagovao je na tvrdnje poslanika Džavida Šabovića koji je kazao da mu nije nuđeno da postane član Predsjedništva Demokratskog fronta. Medojević u reagovanju navodi da je Miodrag Lekić predlagao da u Predsjedništvo DF-a uđu pored Šabovića i potpredsjednik URA Dritan Abazović i još neke ličnosti.
Medojević: Govorim istinu, Lekić želio Šabovića i Abazovića u DF-u
Portal AnalitikaIzvor

Izuzetno cijenim Džavida Šabovića kao jednog od ključnih ideologa SDP, koji je još prije dvije godine najavio rekonfiguraciju opozicije i pravio projekcije koje bi partije mogle da sarađuju sa SDP i kao glavni uslov navodio evroatlantske integracije. Nikada ne bih izrekao ništa što nije gola istina. Ja sam na Tviteru reagovao na intervju Raška Konjevića koji je svojom izjavom centralizaciji i širenju DF, te da bi rado vidjeli u Predsjedništvu DF Džavida Šabovića, Dritana Abazovića“ i još neke ličnosti .

- Proširenje Predsjedništva sa Džavidom Šabovićem argumentovalo se sa procjenom da bi DF tako mogao da dobije glasove Bošnjaka u Plavu, čak se predlagala i organizacija tribine DF u Plavu na kojoj bi se pojavio i Džavid Šabović i doveo najmanje 200 ljudi. Dio te nove politike Lekića bilo je i insistiranje da Nova i DNP, kao protivnici učlanjenja Crne Gore u NATO, treba da promijene svoje stavove, ako želimo da nas međunarodna zajednica prihvati - navodi Medojević. On je naveo da je Lekić od po- četka bio protiv protesta. Nakon većinskog odbijanja ovih predloga Lekića i Danilovića, od strane pet članova Predsjedništva, otvorilo se pitanje da SDP neće raskidati koaliciju sa DPS raspršio nade i snove Miodraga Lekića i njegovih istomišljenika u opoziciji, koji su već dvije godine SDP i Ranka Krivokapića označavali kao ključni faktor za rušenje mafijaškog režima - naveo je Medojević u saopštenju dostavljenom Pobjedi. Prema njegovim riječima, Džavid Šabović ,,vjerovatno nije ni pročitao tvitove, jer da jeste vidio bi da sam govorio o predlozima Lekića i njegovog istomišljenika da se nakon posljednje prevare SDP poslije izbora u Podgorici, pristupi organizovanja protesta na jesen 2014. godine, kao jedinog adekvatnog odgovora na izborne krađe i prevare DPS i SDP.

- Tada je Lekić otvoreno kazao da je on protiv protesta i pozvao one članove Predsjedništva koji žele da oni organizuju proteste, ali bez njega i nije prihvatio da obilazi teren i lobira za proteste. Opstrukcije Lekića su se ogledale i u nezakazivanju sjednica Predsjedništva i po više od mjesec dana, pa smo morali pismenim zahtjevom da ih zakazujemo. Koliko je odnos Lekića prema DF bio korektan i pošten, govori i činjenica da u svoju predsjedničku kampanju 2012. nije uložio ni centa, da su članice DF isfinansirale čitavu kampanju kreditima koje i dan-danas vraćaju, a on je samo otišao, iskoristio DF da bi osnovao svoju sttranku - zaključio je Medojević. (Pobjeda) 

Portal Analitika