Politika

Srđa Popović novi predsjednik opštine Budva

Kandidat Demokratske partije socijalista Srđa Popović izabran je večeras za novog predsjednika opštine Budva.
Srđa Popović novi predsjednik opštine Budva
Portal AnalitikaIzvor

Za Popovića je tajnim glasanjem od 31 odbornika glasalo njih 17, dok je za njegovog protivkandidata Veselina Markovića iz Socijalističke narodne parije glasalo 12 odbornika. Dva listića su bila nevažeća.

Nakon što je izabran, Popović je za skupštinskom govornicom rekao da mu je velika čast i obaveza biti predsjednik opštine Budva.

- Obećavam mnogo više rada, reda i discipline – rekao je Popović.

Odmah na početku zasijedanja SO Budva šef budvanskog parlamenta Boro Lazović odredio je polučasovnu pauzu, nakon što je opozicija tražila da se upozna sa biografijama predloženih kandidata za predsjednika Opštine.

Odbornici SDP-a, koji su u salu ušli sa zakašnjenjem, proceduralno su zatražili da se u dnevni red skupštinskog zasijedanja uvrsti i njihov prijedlog o, kako je kazao odbornik Radovan Radulović, skraćenju mandata lokalnog parlamenta. Iz SDP-a nije bilo ranije najavljeno da će partija imati takav zahtijev.

Lazović je kazao da to može biti uvršteno na prvoj narednoj sjednici.

Izbor predsjendika opštine dolazi nakon hapšenja Lazara Rađenovića i još 12 sadašnjih i bivših funkcionera zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj i oštetili opštinski budžet za više od 10 miliona eura. (Pobjeda)

Portal Analitika