Ostalo

SP - PEKING: Feliks osvojila zlato u trci na 400 metara

Američka atletičarka Alison Feliks osvojila je danas zlatnu medalju u trci na 400 metara na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.
SP - PEKING: Feliks osvojila zlato u trci na 400 metara
Portal AnalitikaIzvor

Feliks je pobijedila rezultatom od 49,26 sekundi, što je najbolje vrijeme u svijetu ove godine i osvojila svoju devetu zlatnu medalju na svjetskim prvenstvima.

Srebrnu medalju osvojila je Šonae Miler ličnim rekordom od 49,67 sekundi.

Bronzanu medalju osvojila je Jamajčanka Šerika Džekson sa 49,99 sekundi, što je njen najbolji rezultat karijere.  

Jamajčanke su osvojile i četvrto, peto i šesto mjesto, Kristina Dej (50,14), Stefani En Mekfirson (50,42) i Novlen Vilijams-Mils (50,47).

Amerikanka Filis Frensis zauzela je sedmo mjesto sa 50,51 sekundu, a posljednja je bila Britanka Kristine Ohurugu sa 50,63 sekunde. 

Vlodarčuk osvojila zlato u bacanju kladiva

Poljska atletičarka Anita Vlodarčuk osvojila je danas zlatnu medalju u bacanju kladiva na Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Postavila novi rekord svjetskih šampionata: Vlodarčuk (Foto: Beta/AP)Postavila novi rekord svjetskih šampionata: Vlodarčuk (Foto: Beta/AP)

Vlodarčuk je osvojila zlato rezultatom 80 metara i 85 centimetara, koliko je bacila u četvrtoj seriji. Ona je tim hicem postavila novi rekord svjetskih šampionata i osvojila svoju drugu zlatnu medalju na šampionatima svijeta.

Srebrnu medalju osvojila je Čeng Vensiju iz Kine sa 76,33 metra, a Francuskina Aleksandra Tavernije bronzu sa 74,02 metra.

Beta,rtcg.me

Portal Analitika