Abiznis

Franca gradi hotel u Tivtu

Bjelopoljska kompanija „Mesopromet“ narednog mjeseca, u naselju Kava, počeće da gradi hotel - najavio je juče njen vlasnik i direktor Hilmija Franca.
Franca gradi hotel u Tivtu
Portal AnalitikaIzvor

- Hotel će imati 90 soba i biće kategorizovan sa četiri ili četiri plus zvjezdice. Ugovorom je predviđeno da bude završen za godinu i po, ali ćemo se potruditi da radove okončamo do maja ili juna naredne godine, kako bi bio u funkciji za turističku sezonu - rekao je Franca. Tivatska opština u partnerstvo je ušla sa lokacijom za gradnju i oslobađanjem investitora plaćanja komunalija, a bjelopoljska firma sa obavezom da izgradi objekat u čijem će sklopu biti autobuska stanica, a potom i da za svoje potrebe gradi hotel. Na osnovu tog ugovora opštini su pripala 1.002 kvadratna metra, od čega se na autobusku stanicu sa osam perona odnosi 828 kvadrata i 78 kvadrata parking prostora za automobile zaposlenih. Gazdovanje autobuskom stanicom na godinu dana, uz mjesečnu zakupninu od 7.275 eura plus PDV, opština je putem konkursa dodijelila firmi „Prehrana“ iz Pljevalja, koja radi u satavu kompanije „Mesopromet“. Stanica Tokom turističke sezone autobuska stanica je otvorena nonstop, radi se u tri smjene, a posao je tu našlo i jedanaest Tivćana.

- Na objekat je postavljen video i audio- sistem sa redom vožnje i obavještenjem o polascima. Tokom naredne sedmice biće otvoren restoran, a uskoro i apoteka i trafika. Pošti Crne Gore obratili smo se sa zahtjevom za otvaranje šaltera, a planiramo da, u saradnji sa nekom bankom, postavimo i jedan bankomat - kazao je Hilmija Franca. (Pobjeda)

Portal Analitika